Историята на детето, живяло в кокошарник

1
Бабата на детето Елена Костова твърди, че многократно е подавала сигнали за нечовешките условия, в които живее внучката ѝ
Бабата на детето Елена Костова твърди, че многократно е подавала сигнали за нечовешките условия, в които живее внучката ѝ

Бабата на детето Елена Костова твърди, че многократно е подавала сигнали за нечовешките условия, в които живее внучката ѝ

Продължение по случая с детето, което е принуждавано да живее в стопанска постройка във врачанско село. То е спяло върху дъски, подпрени с гуми в помещение, в което имало мишки и паяци, а храна получавало през прозореца. Стана ясно, че историята му не е била инцидент.

Бабата на детето Елена Костова твърди, че многократно е подавала сигнали за нечовешките условия, в които живее внучката ѝ. Тя показа сигналите си към полицията, датиращи още от 2021 г. „Аз съм подавала сигнали още от началото”, подчерта тя в ефира на NOVA.

Жената разказва, че е посещавала семейството всеки месец, за да вижда внучката си. При едно от посещенията ѝ направило впечатление, че детето е искало да отиде при нея, но другата му баба е започнала да го бута да влезе в постройка близо до къщата. „Разбрах, че детето се държи там. Подадох сигнали в полицията, че детето е тормозено”, посочва Костова.

Тя обяснява, че се е обърнала към всички институции. Твърди още, че социалните работници са ѝ отговорили, че детето не е в риск. „Социалните ми се обадиха, че детето е много добре. Къщата действително е обзаведена”, разказа тя и уточни, че семейството е показвало къщата на социалните, докато на практика детето е живеело в кокошарника.

По думите на Костова мъжът на дъщеря ѝ не позволявал да има комуникация между тях. „Те тръгват към мен, той ги връщаше. Нямам никакъв допир с тях”, обяснява още Костова.

Заради настоятелните сигнали, тя получава ограничителна заповед. Властите уточниха, че детето е в добро състояние и отново е на училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Димитър Кънев
    Че нима полицията въобще я интересува човешкия живот. Тя се интересува само от собстния си задник.И винаги иска да и дават доказателства.И то без да си мръдне пръста.
  • 5
    1
    Социални,полиция,учители
    Къде спахте.И спите ли добре.Обаче заплати искаме ,че учители и полицаи и ги получават
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари