История за откраднат тото фиш и за замесените в нея полицаи

3
Потърпевшата така и не е получила печалбата си от над 11 000 лева
Потърпевшата така и не е получила печалбата си от над 11 000 лева Видео: NOVA

Говори жената, която никога не получи печалбата си

След повече от година за първи път говори жената, на която ѝ бе откраднат портфейл с печеливш тото фиш. По случая бяха задържани заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР. В акцията участваше и „Вътрешна сигурност" към МВР. Защо след като прокуратурата намери категорични доказателства, че фишът е откраднат от полицейските служители, делото зацикля, а възрастната жена все още не е получила парите от печалбата си - разказва Тина Ивайлова в разследване на NOVA.

Преди година и половина двама висши полицаи бяха задържани при акция на Вътрешна сигурност и прокуратурата за това, че са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена. Тогава стана ясно, че жената спечелила сумата от малко над 11 000 лв. от тотото. Отишла до тото пункт, за да осребри печалбата си. Оттам я препратили към централата на Българския спортен тотализатор, защото сумата била по-голяма от 10 000 лв. Жената пътувала с трамвай към Централата, на слизане разбрала, че портфейлът ѝ липсва, а с него изчезнали пари, документи и тото фишът.

Случката е от края на януари миналата година, разказва от първо лице жената, станала жертва не на едно, а на няколко престъпления. Тя е била дългогодишен служител на Министерството на отбраната. Не иска да покаже лицето си, защото изпитва срам от преживяното.

Дръпнали са го много лесно, без да усетя. Фишът си го носих в портфейла, защото не ми е изплатена печалбата, имах запор и се бяхме договорили с касиерката на тотото да си занеса банкова сметка преди изтичане на срока. Срокът беше 45 дни. Във вторник ми откраднаха портфейла и аз трябваше в четвъртък да си занеса банковата сметка, за да ми изплатят печалбата. В портфейла ми имаше фиш за печалба за 11 200 лева. Отидох в 3-то РУ, защото и личните ми документи и портфейлът ми бяха там. Оттам отидох в Спортния тотализатор и там пуснах жалба, че ми е откраднат портфейла с печелившия фиш. Обърнаха ми внимание, приеха ми жалбата и аз бях с надеждата, че могат да ми се обадят отнякъде, че ми е намерен портфейлът, докато не видях новините“, разказва потърпевшата жена.

Кои са задържаните полицейски служители? Заместник-директорът на Трето районно управление по това време Красимир Любомиров и началникът на група от СДВР Николай Стоименов са се познавали от близо 5 години. Двамата висши полицаи са имали контакти в криминалния контингенти. Имали са и сериозна практика в областта на разследванията на уличните кражби. Вероятно те са успели да намерят извършителите на кражбата от чантата на възрастната жена, където се е намирал печелившият тото фиш.

Софийски районен съд остави за постоянно в ареста Любомиров, а Стоименов бе освободен заради липса на доказателства. В залата заместник-директорът на Трето районно управление се разплака пред съдията и заяви, че срещу него се води целенасочена атака. На по-горна инстанция съдът освободи Любомиров с по-лека мярка „домашен арест“.

Година и половина по-късно потърпевшата все още не е получила печалбата от печелившия тото фиш, а причината не е в Спортния тотализатор. Оттам са изявили готовност това да се случи веднага след като потърпевшата представи късметлийския фиш.

Работя на две места. Получавам пенсия, за да мога да си посрещам нуждите. Преди време ми се наложи да тегля пари. Съпругът ми беше болен и не можах да си плащам сметките. В един момент ми направиха запор, в който и в момента вкарвам там някакви пари, но колкото да не ме търсят и да не ме тормозят. Тази печалба би ми оправила запора. Това са пари, които идват действително като късмет. Не е като кредит да мислиш откъде и как да не го връщаш. Това си е печалба, която е лично моя и все още не мога да си я взема“, разказва още възрастната жена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари