Историци искат националният ни празник да бъде на 24 май

1
Предлагат 3 март да бъде обявен за официален празник
Предлагат 3 март да бъде обявен за официален празник Видео: NOVA

Предлагат 3 март да бъде обявен за официален празник

„По време на пандемията нямаше възможност да се събере българската историческа гилдия и да обсъдим този въпрос. Затова сега се събрахме над двайсет души, представихме доклади и синтезирахме една идея”. Това заяви в ефира на „Събуди се” по NOVA професор Милко Палангурски.

По думите му историците искат Трети март да получи статут на официален празник. „А единственият ден, който не създава противоречия в българското общество – 24 май, да бъде обявен за национален празник”, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    14
    До 3
    Абе ,ти си празнувай, както си свикнал на 2 февруари и да не ти пука.
  • 1
    13
    3- бай Чеп
    Чеп си ти! Ама чеп, който и за зеле не става! Става само да си го навреш в задника! Безроднико долен и путинопитек! 45 години пряко подчинената на СССР България чества един чужд празник - 7 ноември! Манифестации, почивен ден, трибуни и стадото, което минават пред руските лакеи на тези трибуни! А ако помниш, безроднико и кремълски лакей, правешкият говедар два пъти е предлагал на Хрушчов държавата ни да стане 16 -та република! Всъщност, това е най-голямото национални предателство в цялата ни история!
  • 0
    12
    До 11
    със сигурност 100 % празнуват 03 март. Едната част празнуват поробването ни от "Освободителката" Русия, другата част празнуват капитулацията на Русия пред България - както вече е посочено по долу. А относно каква е ролята на Русия през 1877-1878 година, нека си припомним думите на Дякона Левски. Да обърна внимяние на путлеристите - Васил Иванов Кунчен е българин, а не "кравар", а именно че българия ще бъде поробена от своята освободителка. Какво ще кажете неуважаеми путлеристи?
  • 1
    11
    Ee
    Палангурски е агент на ДС с псевдоним "Челентано". И сега тоя и сие искат да ударят Русия. В огромната си част българите празнуват 3 март
  • 4
    10
    русенец
    Предлагам политиците ни да питат Хамерика кога позволява да честваме националния си празник, че то като гледам СССР не са ни клатили така, че и Османската империя, както ни клатят краварите! Тая София не я ли унищожим в близките година-две, България няма да има!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари