Историческа победа: Националите ни по баскетбол сразиха световния шампион Германия

3
Селекцията на Росен Барчовски победи действащия световен шампион с 67:62 пред пълната зала в Ботевград
Селекцията на Росен Барчовски победи действащия световен шампион с 67:62 пред пълната зала в Ботевград Видео: NOVA

Селекцията на Росен Барчовски победи действащия световен шампион с 67:62 пред пълната зала в Ботевград

Националният тим на България по баскетбол поднесе сензацията срещу Германия във втория си мач от квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Селекцията на Росен Барчовски срази действащия световен шампион с 67:62 пред пълната зала в Ботевград. Бундестимът не бе губил от ноември 2022 година.

Успехът е първи за нашия отбор, след като в първия мач от кампания падна от Швеция със 70:84. Павлин Иванов и Коди Милър-Макинтайър превъзмогнаха болежките си и бяха на линия да помагат, информира БГНЕС.

Двубоят започна според очакванията и световният първенец взе комфортна преднина от 19:7 след първата четвърт. На полувремето обаче "лъвовете" бяха напред след най-силната им четвърт, която спечелиха с 21:8. Двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 27:24 в полза ва "лъвовете".

Последва ново осезаемо преимущество за Бундестима, който взе третата четвърт със седем точки разлика и преди старта на последната част отново бе напред в резултата - с шест точки аванс (45:39).

Заключителните 10 минути бяха доста драматични, като още на старта България успя да обърне развоя. Последваха емоционални последни минути, в които обаче домакините така и не позволиха на световния шампион да се върне в мача.

Най-резултатен от момчетата на Барчовски бе Коди Милър-Макинтайър, който се отчете с 23 точки, 5 борби и 4 асистенции. Христо Захариев добави 15 точки и имаше 4 борби и 2 асистенции. Да Силва от Германия пък също се отличи с 15 точки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари