Испанската полиция пусна дронове срещу нарушители на карантината

1
Правителството в Мадрид рязко засили в събота ограниченията за придвижване на 47 милиона жители
Правителството в Мадрид рязко засили в събота ограниченията за придвижване на 47 милиона жители Видео: Sindicato CPPM

Испанската полиция изкара дронове, за да предупреждава хората да се приберат и да напуснат места като паркове и спортни площадки, които са закрити за събирания.

Правителството в Мадрид рязко засили в събота ограниченията за придвижване на 47 милиона жители.

След Италия това е втората страна в Европа с бързо разрастващ се брой заразени и починали.

Въоръжените сили вече патрулират по улиците на испанскиге градове като част от усилията на държавата срещу разпространението на коронавируса в страната, съобщи "Ел Паис“.

Първите бяха 350 бойци и офицери от Военното отделение за извънредни ситуации, които тръгнаха по улиците на Мадрид, Валенсия, Севиля, Сарагоса, Леон, Лас Палмас и Санта Крус де Тенерифе.

Патрули от Първи батальон проучват критичните точки, където може да се струпват повече хора, като гарите, площадите или автогарите в столицата.

Маргарита Роблес, министър на отбраната, проведе заседание днес за координиране на действията на министерството в борбата срещу пандемията. Ще бъдат мобилизирани 150 лекари и 70 санитари от резерва. С действията си военните ще облекчат полицията за нейните далеч по-широки правомощия и задължения.

Положението със заразата в Испания е много тревожно – само за 24 часа броят на починалите от 136 скочи до 288, което е над 2 пъти повече. Само в Мадрид починалите достигнаха 288 души, със 152 жертви само за 24 часа, като смъртността вече надхвърля 6%, ако се изчислява само спрямо броя на регистрираните с коронавирус (3544 души).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари