Испания се кандидатира за Световното първенство по футбол през 2030

0
От 15 стадиона, които са селектирани за приемането на мачовете, ще се изберат 11
От 15 стадиона, които са селектирани за приемането на мачовете, ще се изберат 11 Снимка: Gulliver / Getty Images

От 15 стадиона, които са селектирани за приемането на мачовете, ще се изберат 11

Испанската федерация по футбол работи много сериозно по кандидатурата си за домакинство на Световното първенство по футбол съвместно с Португалия през 2030 година, съобщава БТА. От централата днес обявиха 15-е стадиона, които са селектирани за приемането на мачовете и от които ще се изберат 11, информира вестник "Ел Мундо Депортиво".

Сред тях са "Сантяго Бернабеу" и "Уанда Метрополитано" в Мадрид, "Камп Ноу" и "Корнела дел Прат" в Барселона, "Нуево Местая" във Валенсия, "Ла Картуха" в Севиля, "Сан Мамес" в Билбао, "Аноета" в Сан Себастиан, "Ла Роселада" в Малага, "Балаидос" във Виго, "Риасор" в Ла Коруня, "Естадион Гран Канария" в Лас Палмас, "Ла Ромареда" в Сарагоса, "Ел Молинон" в Хихон и "Ла Кондомина" в Мурсия.

Засега кандидатурата на Испания и Португалия изглежда най-сериозна за домакинството. Двете страни искаха домакинството и на Мундиала през 2018 година, което отиде при Русия. Техният основен конкурент е общата кандидатура от Южна Америка на Аржентина, Уругвай, Чили и Парагвай.

Преди четири години се заговори, че България, Гърция, Румъния и Сърбия също обмислят подобна кандидатура, като имаше и срещи на футболните ръководители на тези страни, но този проект изглежда изоставен.

Решението за домакинството на Световното първенство през 2030-а ще бъде взето след две години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари