Искрен Веселинов: Цигани горят кабели и обгазяват София

2
Искрен Веселинов призова за разширяване на приложното поле на административното наказание "труд в полза на обществото"
Искрен Веселинов призова за разширяване на приложното поле на административното наказание "труд в полза на обществото"

Искрен Веселинов призова за разширяване на приложното поле на административното наказание "труд в полза на обществото"

София отново е в обгазяване заради горящи кабели. Този път пожарът е бил в квартал "Люлин", а жителите на района са били принудени да излизат навън с маски, за да дишат чист въздух.

ВМРО многократно е поставял този проблем пред обществеността и властите. По думите на Искрен Веселинов, зам.-председател на партията, пожарите в София са дело на цигани, които горят най-вероятно крадени кабели.

"Това е стар проблем, който се повтаря всяка година", каза Веселинов. "По една от националните телевизии чиновничка рапортува бодро, че има 7 наказателни постановления за такива нарушения и глобите били "респектиращи" - от 2000 до 5000 лева. Да, респектиращи са, ако мислиш да ги плащаш, ако не си безимотен маргинал, на който няма какво да вземат. В противен случай 2 хиляди или 20 милиона е все едно."

Веселинов посочи, че нито една власт не иска да криминализира подобно, застрашаващо здравето на мнозина поведение, защото затворите и без това са пренаселени.

"В края на мандата на 44 НС обаче успяхме да прокараме ново административно наказание - труд в полза на обществото. Точно заради такива маргинали и масовата безнаказана сеч в горите", каза Веселинов.

"Призовавам сегашните депутати да разширят приложното поле на това наказание и за причиняващите замърсявания. Така хваната ли те да гориш кабели, ще отработваш по 200 часа на общински обекти и по има шанс да ти дойде акъла в главата", каза Веселинов.

Той посочи, че иначе администрацията ще продължи да отчита наложени и несъбираеми глоби, а жителите на големите градове ще продължават да дишат смог.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    До Искрен Вселинов
    Русенски общински съветници,кметове и бизнесмени обгазяват системно Русе след обилна закуска,обяд,вечеря със стомашночревни газове в следствие храната от демагогия,слухове и лакърдии,градски клюки,домогвания,доносничество и слугинаж.Вонята е нетърпима и отвратитела.Вони вече 33 години.Мирише та се не трае...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари