Искрен Иванов: Целта на Русия в тази война не е Украйна или Европа, а Вашингтон

8
Преподавателят по политология очерта три сценария за развитието на този конфликт
Преподавателят по политология очерта три сценария за развитието на този конфликт Видео: NOVA

Преподавателят по политология очерта три сценария за развитието на този конфликт

Ако погледнем към случващото се в Украйна, ще видим, че войната там е част от геополитическото противопоставяне между Съединените американски щати и Русия. Това е война между Русия и Украйна, но самата тя е част от това противопоставяне на егото на двете ядрени сили. Целта на Русия не е просто Украйна или Европа, а Вашингтон. Това заяви преподавателят по политология в Софийския университет доц. Искрен Иванов в „Интервюто в Новините на NOVA”.

В конкретния случай е налице конфликт, който на езика на международните отношения наричаме „дилема на затворника”. В рамките на това уравнение двете страни – Украйна и Русия, не поддържат никакъв диалог помежду си. Това крие опасност или от рязка ескалация, или от деескалация на конфликта”, посочи той.

По думите му и в Москва, и във Вашингтон има консенсус, че трета световна война не трябва да има. „Очертават се три сценария за развитието на този конфликт. Първият е ако западната помощ за Украйна бъде деблокирана, тогава той ще се върне в изходната му точка. А именно Западът ще се опитва да задържи конфликта в Украйна, за да не се стига до война между САЩ и Русия”, каза политологът.

Вторият сценарий според доц. Иванов е да се осъществи диалог между Вашингтон и Москва. „Третият е Русия да победи или да ѝ бъдат направени някакви отстъпки”, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    8
    До 7
    Българите не страдат по отношение на украинците,но виж-русофилите страдате и то много..
  • 7
    7
    Егея
    А българите страдат по отношение на "нещастните бежанци с луксозни автомобили"! Укрите си получават "помощи" за над Хиляда лева, джобни пари, а в България безработните кретат! Пенсионерите са с 9,00 и 13,00 лева храноден! Тоест, с 18,00 Евро на ден! Това е чисто Убийство, господа "Народни представители" от Пъкъла! Фашистко правителство и държава срещу Народ! Ей това е България! Държавата работи със световните глобалисти милиардери които вещаят редуциране на населението!
  • -4
    6
    Laffil
    Аман от разбирачи...страшно е.... заради такива кухендери може да стане по лошо....
  • 2
    5
    Алито от София
    Искрене, кой ти е дал тази степен доцент, ходи и го застреляй, като руснак украйнец, първо не обясняваш от къде тръгва войната, да си чул някой от ЕС, да не говорим от сащ и нато, да говори за премирие, освен че Путин го предлага, а джонсън иска да повоюват, тук се говори само за милиарди помощи, които са от нашия европейски джоб,сащ на всякъде праща войни да помагат, да си чул байдън деменциов да е пратил и един войн, а праща пари и на чифутите да унищожат газа, въпреки че от конвенция за правата на човека и казаха да спрът с тези убийства, а ариел спря ли, или се дръпна и на байдън, че ще го свали от президентския стол, байдън се разсърди, но праща пари, и тази операция е Вашингтон Русия, а не Русия Вашингтон, бъди сигурен че ако Путин реши да удари сащ, до сега да го е направил, Путин е много по умен от байдън,и за това не се занимавам с зеленски и го държи жив, украйна си е руска територия и Путин ще си я вземе
  • 8
    4
    Nik
    Браво! Точно така. Нека да се помисли малко. Че нещата са много дълбоки. Всеки има право да си отстоява позицията. Хубаво, че им го обяснявате. Стига да има кой да ви разбере.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари