Искрен Арабаджиев: Показахме, че можем да работим с другите партии

0
Още не ни е затворена вратата с БСП, заяви депутатът от ПП
Още не ни е затворена вратата с БСП, заяви депутатът от ПП Снимка: БГНЕС

Още не ни е затворена вратата с БСП, заяви депутатът от ПП

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Арабаджиев пред Нова тв. Той коментира поведението на бившите партньори на ПП, след като в края на миналата седмица БСП подкрепиха избора на Вежди Рашидов за председател на парламента заедно с ГЕРБДПС и БВ.

Показахме, че можем да работим с други партии и когато дойде мандатът у нас, ще решим, обясни той.

Експертно правителство не е най-доброто, някой трябва да носи отговорността, коментира Арабаджиев. Нямало взето решение дали е възможно ПП да подкрепи кабинет извън втория мандат.

Парите за социалната програма са включени и те не са финансирани от дълг. Увеличеният икономически ръст позволява изплащането им, обясни Арабаджиев, който в предходния парламент бе шеф на социалната комисия.

Трябва да гоним балансиран бюджет в дългосрочен план. Ние сме против този огромен дефицит - 6,6%, той е безумен. Практиката да се крият приходите в бюджета се завръща - приходите са сериозно подценени. Практиката беше - залагаш по-ниски приходи и на края на годината се оказва, че има пари в бюджета и те се харчат, обясни Арабаджиев. Не е страшно да си в дефицит, но 6,6% е огромно число и ще се борим да бъде намалено, допълни той. Според него приходите са подценени с 4 милиарда.

На макро ниво икономиката е добре. Това, което държавата може да направи, е да влияе на минималната работна заплата, каза депутатът. И обясни, че предложението на ПП е тя да достигне 850 лв.

Чрез увеличаване на минималната работна заплата ние ще създадем натиск върху работодателите, които реализираха огромни печалби миналата година, част от тях да отидат в работниците, смята депутатът.

За момента отстъпката от 25 стотинки на литър работи добре. Трябва да се види дали има ресурс в МФ, но тя трябва да остане, коментира още депутатът от ПП.

На второ място сме като най-нисък дълг в цяла Европа спрямо БВП, обясни той.

Компенсациите за бизнеса ще бъде предложено да останат. Парите за компенсации за енергийните дружества не минават през бюджета, те са от техните приходи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари