Искрен Арабаджиев: Бюджет 2022 не слага край но бедността, но е много добро начало

0
Надяваме се енергийната криза да се овладее и цените да започнат да спадат”, коментира още Арабаджиев
Надяваме се енергийната криза да се овладее и цените да започнат да спадат”, коментира още Арабаджиев Видео: NOVA

Председателят на социалната комисия в парламента с коментар за бюджетната политика

"Бюджет 2022 не слага край но бедността, но е много добро начало. Поставили сме си с него една доста амбициозна програма. За първи път от 14 години насам залагаме такъв безпрецедентен растеж. Убеден съм че ще го постигнем”. Това заяви председателят на Комисията по социална политика Искрен Арабаджиев в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA

По отношение на социалните разходи за миналата година имаме 23% нарастване на средната пенсия. За тази година имаме прогнозно нарастване от 13,4% за нея, ще видим в зависимост от актуализацията през юли дали ще е с 6,1%. Определено тези проценти са повече от инфлацията”, каза още той.

Предварителните ни отчети показват, че в началото на годината ще имаме по-сериозна инфлация, но в рамките на годината тя ще намалее и в крайна сметка ще имаме едноцифрена такава. Надяваме се енергийната криза да се овладее и цените да започнат да спадат”, коментира още Арабаджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари