Искат изграждането на патологично-анатомично отделение в бившата Трета поликлиника

0
Искат изграждането на патологично-анатомично отделение в бившата Трета поликлиника

В кметската администрация е постъпило писмо от името на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Медика", в което от лечебното заведение настояват да бъде изградено Паталого-анатомично отделение и Болнична аптека за собствени нужди.

Целта е повишаване нивото на компетентност на част от съществуващите отделения и сключване на договор за изпълнение на клинични пътеки, свързани с хирургичната дейност, мотивират се от лечебното заведение. Това ще доведе до повишаване качеството на медицинските услуги в болницата и до развиване на учебна дейност по съответната специалност и възможност за специализация на млади лекари.

Създадения от МБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ЕООД идеен проект предвижда промяна предназначението на съществуващи помещения в сутеренен етаж, корпус 5, отдадени им под наем от „ДКЦ – 2 – Русе“ ЕООД, в такива за осъществяване на болнична дейност. За да се осъществят тези намерения, Общината, в лицето на Общински съвет, трябва да дадат съгласието си за смяна на предназначението на помещенията, които в момента се водят лекарски кабинети.

Предложението ще бъде разгледано в постоянните общински комисии и гласувано на редовното заседание на Общински съвет в края на месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари