Искам да кажа…

1

Асоциация за изкуство и младежки инициативи „Студията“

Представя на сцената на Държавен куклен театър - Русе

ИСКАМ ДА КАЖА… „ ПО АЛЪН ЕЙКБЪРН

Представлението е със специалното участие на Ивета Маринова и Мартин Пашов, актьори от Държавен куклен театър - Русе.

„Искам да кажа…“ е драматично-куклено представление по мотиви от бляскавата комедийна миниатюра на английския драматург Алън Ейкбърн „ Разговор в парка“ в превод на Искра Николова.

Спектакълът се занимава със стремежа и невъзможността ни да постигнем успех в общуването помежду си. Героите се срещат на една пейка в парка и се опитват да споделят живота си, но за съжаление са смешно-тъжни в този свой опит. А какво би станало, ако човека с когото искаме да говорим откликва на нашите очаквания , а не е затворен единствено в собствените си проблеми. Какво би станало ако чуваме, когато ни говорят, ако ни чуват, когато говорим. Дали няма да станем по-добри и обичащи… В идеалния свят на мечтите ни ние сме свързани със себе си, с другия, с живота.

Спектакълът съчетава бляскавата работа на актьорите в изграждането на характерите, майсторско владеене на импровизирани кукли и пластика .

За своя свят на мечтите ни разказват актьорите: Атанас Димитров, Дияна Георгиева, Валентин Митев, Ивета Маринова и Мартин Пашов .

Постановка - Светослав Добрев

Пластика - Диана Досева

Времетраене - 1час и 10 минути.

* Представлението е част от национално турне „Искам да кажа“ пътува из България, реализирано с подкрепата на Национален Фонд Култура

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари