Искам да Благодаря за направеното ми добро

3
Служителите на ТЕЦ Русе заслужават да получат Коледните си премии
Служителите на ТЕЦ Русе заслужават да получат Коледните си премии

Честито Рождество Христово и весели Коледни празници на всички!

В забързаното ежедневие винаги е по-лесно да пропуснеш доброто и обърнеш внимание на лошата новина, която логично води след себе си по-вече читателски интерес защото така наречения „екшън” продава! Но сега имам повод, добър повод!

В духа на християнските традиции считам за свое задължение да Благодаря за направеното ми добро.

Колко пъти при липса на топла вода и отопление мислено или директно сме обвинявали Топлофикация Русе и нейните служители в бездействие. Колко пъти сме заставали в позицията „ние сме клиенти и имаме право” и вероятно в повечето случай сме били в правото си. Но до този момент, за който ще ви споделя след няколко реда, не бях се замисляла, че зад топлината която сме свикнали да получаваме стоят мъже който дават всичко от себе си, дори вероятно повече от това което получават.

През изминалата седмица станахме свидетели на неволите на служителите на Топлофикация Русе и ТЕЦ Русе. Неизплатени заплати, липса на пари за ремонти, липса на човешко отношение от страна на ръководството. Как при такива условия хората да дават всичко от себе си? Ето, че се оказа, че може.

На 24 декември т.г. в сутрешните часове усетих, че отоплението е спряно. Първо сигнално се обадих на дежурния телефон от където получих заучената фраза „работи се по отстраняване на авария”. В ядът си изпуснах нерви и се възпротивих на така наречените аварии който се получават в най-неподходящия момент и обвиних в бездействие служителя. Сигурно не съм била единствената. В последствие съжалих за думите си.

Още в ранни зори се оказа, че на улицата ни имаше работници и ремонта беше започнал. А времето беше неблагоприятно. Пронизващ вятър и ниски температури. Нищо от това не попречи на мъжете да работят цял ден без да спрат. Двукратно минах покрай тях и в разговор разбрах, че дори предположенията ми за липса на началник (все пак е Бъдни вечер) и маститите началници си стоят на топло докато обикновения работник е на студа, се оказват неправилни.

Донякъде сконфузено, поради невъзможността да ми даде точна прогноза кога ще ни пуснат отоплението, разбрах от началника им Христов, че ще работят непрестанно и няма да спрат докато не пуснат отоплението, че няма да се приберат по домовете си докато в нашите апартаменти топлината не се върне. А това са доста блокове. Аварията беше по ул. „Генерал Паренсов” и всички блокове , над 10, отляво и отдясно бяха без отопление.

Ремонтите продължаваха и самото потръпване и подскачане от крак на крак издаваше че студът идваше в доста повече от топлината на Бъдни вечер която вероятно тези мъже щяха да изпитата в домовете си.

В късните часове на бъдни вечер, около 20 часа. Топлината в радиаторите ни се върна. Погледнах навън и видях само прожекторите на работниците, Хората не бяха си тръгнали, бяха останали до последно. Началникът им Христов беше удържал на думата си.

Наметнах се и взех със себе си малка почерпка за да се извиня за недоверието и да благодаря за добрината им, но докато сляза те бяха си тръгнали. А и сигурно нямаше да приемат нищо от мен. Та нали до преди няколко часа им държах сметка за това, че аз стоя на студено заради тях.

С това писмо Ви призовавам да отдадем заслуженото на тези мъже.

А Вие Изпълнителен директор на Топлофикация и ТЕЦ, обърнете внимание, че имате качествени служители и ако до момента не сте им изплатили заплатите и направете нужното да получат Коледните си премии.

Васи Стоянова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари