Иранец преплува нелегално река Дунав от Русе до Гюргево

0
Той е бил хванат от граничните власти в Гюргево, след като е викал за помощ
Той е бил хванат от граничните власти в Гюргево, след като е викал за помощ

33-годишен иранец е бил хванат от граничните власти в Гюргево, след като е преплувал нелегално река Дунав от Русе до румънския бряг.

По информация от румънската Гранична полиция мъжът е бил забелязан във водата, след като е викал за помощ. Той е бил изваден от реката и е бил върнат обратно в Русе, където ще бъде изправен пред съда за нелегално преминаване на границата, информира Русе Медиа.

Иранецът е влязъл в България през границата с Гърция, като преди това е преминал през Турция. Придвижил се е до София, а оттам до Русе. Пристигнал е на автогарата, снабдил се е карта и е проучил откъде е най-благоприятното място да преплува реката към Румъния. След като си е купил пояс, е отишъл на остров Люляка и е предприел плуване към румънския бряг. След като е бил изваден от реката, той е обяснил пред румънските власти, че отивал при роднини в Италия.

По случая няма данни за каналджийство, а става въпрос за самостоятелен опит за нелегално преминаване на границата. Иранецът ще бъде изпратен в бежанския център в Любимец, откъдето ще бъде екстрадиран обратно в родината му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари