Иран задържа кораб в Персийския залив за контрабанда на 200 000 литра гориво

0
Екипажът му е предаден на властите в пристанищния град Бушер
Екипажът му е предаден на властите в пристанищния град Бушер Снимка: ATTA KENARE / AFP / Getty Images / архив

Екипажът му е предаден на властите в пристанищния град Бушер

Корпусът на гвардейците на Ислямската революция задържа чуждестранен кораб в Персийския залив за контрабанда на 200 000 литра гориво, предаде Ройтерс, позовавайки се на изказване на висш гвардейски командир пред информационна агенция "Фарс", съобщи БТА.

"Корабът беше задържан в северната част на Персийския залив. Осемчленният му екипаж беше предаден на властите в пристанищния град Бушер в южната част на страната", заяви командирът, без да даде подробности за националността на членовете на екипажа.

Иран, където цената на горивото е сред най-ниските в света заради големи субсидии и срив в цената на националната валута, се бори срещу широкоразпространена контрабанда на гориво по суша към съседни страни и по море към арабските страни. През последните седмици иранската революционна гвардия задържа няколко кораба по подозрение, че незаконно пренасят гориво в Персийския залив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари