Иран тайно е снабдил Русия с големи количества оръжия и боеприпаси

2
В пратката имало около 100 милиона патрона и около 300 000 снаряда
В пратката имало около 100 милиона патрона и около 300 000 снаряда Снимка: iStock

В пратката имало около 100 милиона патрона и около 300 000 снаряда

Иран тайно е снабдил Русия с големи количества патрони, ракети и минометни снаряди за войната в Украйна и планира нови доставки, съобщава Скай нюз, цитиран от БНР.

Скай нюз цитира източник от силите за сигурност, който твърди, че два товарни кораба под руски флаг са напуснали иранско пристанище през януари за Русия през Каспийско море, натоварени с около 100 милиона патрона и около 300 000 снаряда.

Споменати са имената на корабите – "Муса Джалил" и "Бегей“. Предполага се, че в доставките са включени също ракетни установки, минохвъргачки и картечници. Източникът допълва, че Москва е платила в брой за боеприпасите.

Скай нюз посочва, че е било невъзможно да провери обема на предполагаемата военна помощ, но експерт е отбелязал, че вероятно платената сума е доста голяма.

Последните разкрития идват след като по-рано Техеран бе обвинен, че е снабдил Москва със стотици смъртоносни дронове, които изиграха съществена роля в разрушаването на украинската енергийна инфраструктура.

Западът и Киев предупредиха, че Иран може да снабди Русия с още по-смъртоносни оръжия като балистични ракети, но за момента няма сведения за подобни доставки.

Освен иранската подкрепа, в западните столици нараства загрижеността от възможността Китай да започне да снабдява Русия с оръжие – ход, за който Съединените щати предупредиха, че ще има тежки последици за Пекин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    защото
    Защото не ни изнася - на нас и "съюзниците' ни от нато. не, че някой ни е питал.
  • 2
    1
    и защо да попитам
    русия не може да си купи оръжие откъдето си иска и когато си иска?!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари