Иран: Няма да позволим на враговете си да подкопаят сигурността ни

1
Демонстрантите не трябва да изпитват търпението на системата твърде дълго, предупреди Хосейн Салами
Демонстрантите не трябва да изпитват търпението на системата твърде дълго, предупреди Хосейн Салами Снимка: БГНЕС

Демонстрантите не трябва да изпитват търпението на системата твърде дълго, предупреди Хосейн Салами

Сигурността на Иран е червена линия и той няма да позволи на враговете си да я компрометират, заяви иранският президент Ебрахим Раиси, според местните държавни медии, на фона на масовите протести след смъртта на Махса Амини през септември, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Сигурността е червена линия за Ислямската република и ние няма да позволим по никакъв начин на врага да изпълни своите замисли да подкопае този ценен национален актив", каза Раиси.

Масови протести се проведоха и днес в много ирански градове въпреки заплахите, отправени от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция. По сведения на очевидци, силите за сигурност отново са прибегнали до насилствени действия, за да овладеят демонстрациите срещу авторитарната власт в страната. Протестиращи бяха по улиците и на много европейски градове, за да покажат своята подкрепа.

Командирът на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция Хосейн Салами предупреди вчера протестиращите да спрат с недоволството. "Демонстрантите не трябва да изпитват търпението на системата твърде дълго", каза той в коментар, публикуван от държавната агенция ИРНА.

"Днес е последният ден на бунтове. Не излизайте повече по улиците", заяви командирът и предупреди протестиращите, че няма да им бъде позволено да превърнат университетите в страната в бойно поле. Въпреки призива, населението не се съобрази и продължи да изразява недосволството си към управлението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари