Йорданка Благоева: Деца, всеки ден отделяйте време за спорт!

0

В атмосфера на непринудено общуване премина срещата с Йорданка Благоева.

Регионална библиотека ‚Любен Каравелов“ бе домакин на срещата с легендата в българската лека атлетика Йорданка Благоева. Инициативата е съвместна с ОУ „Иван Вазов“, Фондация „Русе - град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“. Гости тази вечер бяха спортни деятели, спортисти, ученици от русенски училища, граждани, почитатели на именитата спортистка.

Евгени Игнатов – председател на Спортен клуб „Дунав“, най-добрият български бегач в бягането на средни и дълги разстояния за всички времена, представи световната ни рекордьорка.

По време на срещата с талантливата лекоатлетка беше прожектиран документалният филм за нея „Отвъд скока“, който повдигна духа на присъстващите. Емоционален и затрогващ, той показва в детайли лишенията, устрема, волята и духа за постигане на високи успехи от световни величини.

След прожекцията гостите задаваха своите въпроси и се създаде атмосфера на непринудено общуване. Личното послание на Йорданка Благоева към децата бе всеки ден да отделят време за спорт.

Йорданка Благоева Иванова е българска състезателка по лека атлетика в дисциплината висок скок, носителка на сребърен и бронзов олимпийски медал от олимпийските игри през 1972 и 1976 г., европейска шампионка в зала през 1972 г., първата българска състезателка, която поставя световен рекорд в дисциплина от леката атлетика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари