Йордан Цонев: Ще продължаваме да отстояваме и да се борим за силна България в ЕС и НАТО

0
След срещата си и с ДПС контактната група ще предложи декларация на 48-ото НС
След срещата си и с ДПС контактната група ще предложи декларация на 48-ото НС

След срещата си и с ДПС контактната група ще предложи декларация на 48-ото НС

"Контактната група ще предложи декларация за постигнатото по време на срещите на 48-ото НС. В нея ще са уточнени пресечните точки и решенията, за които сме убедени, че има мнозинство", уточни Росен Плевнелиев.

Днес се проведе последната, заключителна среща между контактната група, избрана от ГЕРБ-СДС, и парламентарно представените партии. Последни при посредниците - Соломон Паси и Росен Плевнелиев, влизат от ДПС, съобщиха от NOVA.

„Благодарим за това, че сме заедно в един честен и открит дебат. Такъв, какъвто искаме да видим в НС”. С тези думи Плевнелиев посрещна представителите на Движението за права и свободи.

„За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за диалог. Самият факт, че първата политическа сила избра вас и г-н Паси за тези разговори, е ясен знак. В тези сложни времена отговорността ни пред българските граждани за това да се излезе от политическата криза е изключително голяма", отвърна Йордан Цонев от ДПС.

След срещата двете страни отново направиха коментар.

„Решаването на проблемите на хората минава през решаване на политическата криза. Решаване на политическата криза минава през съставянето на мнозинство и правителство. Това мнозинство трябва да е евроатлантическо. Без НАТО ние не може да осигурим сигурността на държавата, без икономическите инструменти на Европейския съюз ние не може да решим нито един проблем на хората. Ето защо ние искаме, идейно хомогенно евроатлантическо мнозинство", заяви Цонев.

Той определи проведения с Плевнелиев и Паси разговор като концептуален, по време на който от движението са изразили позицията си, че без диалог нито един проблем не може да бъде решен.

Плевнелиев пък уточни, че са намерили много пресечни точки по време на разговора.

„Виждаме много силна мотивация на евроатлантическите сили. Още в началото казахме, че ако има някакво мнозинство в този парламент, то може да бъде само евроатлантическо. Ще продължаваме да отстояваме и да се борим за силна България в ЕС и НАТО", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Путка майна,
    Да ти сера и на НАТО-то и на €врогейския съюз! Да ти сера и на ДеПеСето, мекере продажно! А на теб специално – да ти ЕПМ!
  • 10
    2
    потрес!
    Посмешището на парламента и на политическия ни живот изобщо, Данчо Ментата, щял "да се бори" за силна България в НАТО! Бре, да му се не види! Какво НАТО, какви пет лева бе, Ментата?! Че вечният ви коалиционен партньор, вечните ви ортаци в бизнеса, далаверите, грабежите и политиката - герберастката престъпна и корумпирана като вас пасмина, винаги е отстоявала и защитавала руски интереси, във вреда на България! Ти защо мълчиш като задник аз "Турски поток", построен с три милиарда наши пари единствено в интерес на Кремъл, с който СИКаджията спаси собствения си задник, но особено задника на вашето "съкровище" - чудовището Пеевски! Чувал си за "руското ресто", което Путин си искаше от Делянпеевското чудовище, нали?!" И отлично знаеш, че с "Турски поток" СИКаджията значително улесни кремълския злодей в агресията му срещу Украйна! Че спри се и седни най-после на задника бе, Ментата! Че ти и цялата ти рода сте милионери с огромни и скъпи имоти, Карадаятъ пък снабди цялата си рода с "къщи за гости", "почетният ви лидер" в сараите вече е милиардер, нали?! Още преди 30 години той се изфука, че е милионер в зелено! И какво още искаш бе, Ментата?! Че не ги ли напълнихте тези ваши бездънни джобове бе, нищожоство Киряк СТефчов! На теб, Данчо Ментата, със закон трябва да бъде забранено да споменаваш имената на Ботев и Левски!
  • 5
    1
    daskal
    Силна България ще има, когато България заклейми сащ, че е агресор, когато България изгони всички сащнически посланици, персонала им, когато изгоним всички сащнически войски от България, когато България обяви сащ за терористична държава, когато България изгони всички сащнически НПО-та на сащ от страната ни, чак след това България може да постави начало на някаква независимост! От 1990 година досега България е тотално зависима от агресора и терорист сащ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари