Йордан Иванов: Ако главният прокурор ни покани, групата на ДБ ще се срещне с него, за да му поиска оставката

0
Иванов: Нека видим какво ще се случи с първия и втория мандат. Време е за диалог
Иванов: Нека видим какво ще се случи с първия и втория мандат. Време е за диалог Снимка: БНР архив

Иванов: Нека видим какво ще се случи с първия и втория мандат. Време е за диалог

"Ние виждаме в настоящите кризи възможност за реформи в цели сектори, които да доведат до промяна". Това заяви в ефира на предаването „Денят на живо” на NOVA депутатът от ДБ Йордан Иванов.

„Да се спре с раздаването на пари на калпак. Когато има криза, някой трябва да стегне колана. Или бизнеса, или държавата. Системите трябва да са реформирани”, каза Иванов.

„Всички искат тази държава да се управлява, да има редовна власт. Персонифицирането на този разговор го прави така, че партиите да не намерят общ път”, каза той по повод споровете и за избор на председател на парламента, и неяснотата как ще бъде съставен кабинет.

„Нека видим какво ще се случи с първия и втория мандат. Време е за диалог”, каза депутатът по повод дали ДБ биха участвали в управлението.

Запитан каква е логиката да не подкрепят експерти на ГЕРБ, той отговори, че те 12 години лъжат и увери, че от партията им ще кажат на ГЕРБ всички критики, а на БСП – важните си червени линии, които не трябва да преминават.

ГЕРБ направи така, че Северозапада да усвои най-много пари на глава от населението. Усвоихме много пари за българската икономика, тя стана ли по-конкурентна, по-богата”, запита Иванов.

В коментар към предишния гост на предаването – Ваня Григорова той каза, че тя е дала „перфектната рецепта за взрив на бюджета”. Вдигането на икономиката не трябва да минава през данъци, защото така ще я ударим в гръбнака.

Относно решенията на Министерския съвет по-рано през деня депутатът от ДБ каза, че трябва да се намери баланс между реформи в армията и за увеличение на пенсиите – по-рано бе одобрен предварителният договор за вторите изтребители Ф-16.

За евентуална среща между депутатите от ДБ и главния прокурор Иван Гешев Иванов заяви: „Ако ни покани, групата на ДБ би се срещнала с главния прокурор единствено да му поиска оставката. Не е обсъждано на група, най-малко бихме му искали оставката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари