Йордан Йовчев ще бъде посланик на Световното първенство по спортна гимнастика

0
Ново признание за легендата на българската спортна гимнастика
Ново признание за легендата на българската спортна гимнастика Снимка: Фейсбук

България приема световното по скокове на батут през 2027 г.

Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев бе избран за посланик на 52-ото световното първенство, което ще се проведе тази година в Антверпен (Белгия) от 30 септември до 8 октомври.

Решението на Международната федерация по гимнастика е взето вчера по време на заседанието на Изпълнителния комитет. Заедно с олимпийският вицешампион на халки от Игрите в Атина през 2004 година, посланик на шампионата при жените ще бъде Даниела Силиваш. Румънката има три златни, две сребърни и едно бронзово отличие от олимпийските игри в Сеул през 1988 година, съобщиха от Българската федерация по гимнастика.

Освен това Изпълнителният комитет реши домакин на световното първенство по скокове на батут през 2027 година да бъде София.

Бяха утвърдени и домакинствата на световните купи през 2024 година. В България ще бъдат проведени 4 състезания – по художествена гимнастика, скокове на батут, акробатика и спортна гимнастика 10-12.04. – СК Художествена гимнастика в София 27-28.04. – СК Скокове на батут във Варна 10-12.05. – СК по Акробатика в Бургас 23-26.05. – СК по Спортна гимнастика във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари