Йордан Божилов: Войната най-лесно би могла да бъде спряна от руска страна

0
Мобилизацията в Русия ще засили войната с Украйна, смята бившият зам.-министър на отбраната
Мобилизацията в Русия ще засили войната с Украйна, смята бившият зам.-министър на отбраната Снимка: БГНЕС

Мобилизацията в Русия ще засили войната с Украйна, смята бившият зам.-министър на отбраната

Войната най-лесно би могла да бъде спряна от руска страна. Светът осъжда тази война и опитите да се направят референдуми и по този начин украински градове да се присъединят към Русия. Това заяви Йордан Божилов, бивш зам.-министър на отбраната, в ефира на БНТ.

Всички негативни последици, които понасяме са вследствие на тази война. Мобилизацията ще засили тази война – ще има повече жертви, повече разрушена инфраструктура. Протестите в Русия основно са заради мобилизацията, защото войната влиза във всеки дом. Това е малка крачка, те не могат да променят ситуацията, каза още Божилов.

Руската армия има липса на високоетични оръжия, минаваме във форма на война, която разчита на конвенционална армия. Зимата ще бъде фактор. Ако е студено, няма ток и отопление ще бъде натиск върху ръководството на Украйна и Европа. И на това Путин разчита, използвайки газа като оръжие, смята бившият зам.-министър на отбраната.

Според него войната има влияние върху най-различни сфери и върху нашата страна. И добави, че трябва да се наблюдава ситуацията, като се види дали имаме ресурси, които да минимализират рисковете, които са много.

По думите му България трябва да инвестира в армията и въоръжението си, защото ясно се вижда, че съветското въоръжение е неефективно.

Според Божилов страната ни трябва да изрази по ясна и твърда позиция относно войната в Украйна.

Бившият зам.-министър на отбраната отбеляза, че страната ни не е ремонтирала украинска техника, въпреки решението на парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Ctanko
    Тоя сральник от къде го намерихте??? Човека не знае от коя страна се държи пушката, вие му давате да "казва" каквото и да е... Аман от льольовци, които се упражняват по темата. Основните губещи сме всички ние, които сме заслепени за случващото се и нямаме и понятие, кой ни го натресе по този начин. Голям зор да слугуваме на краварите и на евро-педерунгелите! На! Сега ще си сърбаме попарата и ще се къпем когато ни кажат, че може... па кой ш мажи филий и кой ще лапа вувата - "поживем увидем"
  • -1
    1
    русенец
    Този педал пък откъде го изкопахте? И той ни е бил зам.министър?!?!?! Какво значи високоетично оръжие, бе идиот? Според теб с какво би било по-етично да те убият? С гьостерица да ти размажат тиквата или да ти я пръснат с куршум?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари