Йордан Бонев: Дойдох в София и изведнъж попаднах в едни тайни чатове

2
Сотир Цацаров: Сигналът ме чака на бюрото
Сотир Цацаров: Сигналът ме чака на бюрото Видео: БНТ

Прокуратурата ще проверява сигнал на сина на Венцислав Ангелов-Чикагото - Йордан Бонев, според който, в държавата се подготвя преврат, чрез протеста срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, който е планиран за утре.

Бонев твърди, че разполага със записи на комуникация между бившата кметица на Младост Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов - Чикагото, в която се уговаря плащане за протестиращи и още че разполага с данни, че парите са осигурени от Цветан Василев. Вътрешният министър потвърди, че в МВР има постъпили оперативни сигнали за подготвяни провокации, предаде БНТ.

В сигнала си до прокуратурата Йордан Бонев твърди, че чрез различни чат-приложения Десислава Иванчева е уговаряла с осъдения за трафик на наркотици Венцислав Ангелов - Чикагото платени хора, които да се включат в протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на 10 и 12 септември в столицата.

Йордан Бонев: Дойдох в София с целта да се боря за някаква справедлива кауза. Да се боря за промяна в съдебната система, изведнъж попаднах в едни тайни чатове между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов - Чикагото. В тези чатове се говори за финансиране на протестите от Цветан Василев.

Според твърденията на Бонев - Иванчева гарантирала, че Чикагото ще получи нужните пари от шефове на русенската фирма "Дунарит", която беше част от бизнес-империята на Цветан Василев. Бившата кметица на Младост, която е подсъдима за подкуп, заявява, че участва в протестите, но не ги организира.

Десислава Иванчева: Това, както той се опитва да извърти нещата категорично отричам. Категорично отричам, че познавам Цветан Василев. Чатът, който е снима със скрийншот, било през "Сигнал", било през "Месинджър" е абсолютно фалшив.

В сигнала си Йордан Бонев прилага и видео, в което Иванчева го инструктира как да бъдат подготвени хората, които ще дойдат на протеста.

Вътрешният министър коментира, че има опасност от напрежение.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Следим този процес и ние сме притеснени от това , което чуваме и по оперативен път, че евентуално могат да възникнат някакви нарушения на обществения ред пред институциите.

В кулоарите на Парламента, където беше изслушан от депутатите заради шпионската афера, главният прокурор коментира, че е информиран за сигнала на Йордан Бонев.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Сигналът е внесен , но съвсем откровено ви казвам, че с оглед заниманията с много други неща включително и това не съм имал време дори да го прочета. Сигналът ме чака на бюрото, в момента в който се върна.

Очаква се прокуратурата да разпореди проверка на сигнала на Йордан Бонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари