Йончева: Оставката на Главчев е успех за демокрацията!

0
Ние показахме факти, които водят към корупция за сметка на държавната ни сигурност
Ние показахме факти, които водят към корупция за сметка на държавната ни сигурност Видео: Нова Телевизия

Тя е депутат и все още разследващ журналист.

Депутат от БСП, разследва в свой филм пробива на границата ни с Турция през митичната ограда, която пази границата, което се превърна в събитие за политически сблъсъци.

По повод премиерата на филма на Елена ЙончеваГраница”, който се превърна в поле за политически скандали, тя коментира в ефира на Нова Телевизия, че той не е скандал.

„Ние показахме факти, които водят към корупция за сметка на държавната ни сигурност. Има бежански канали, които са покровителствани от високо във властта”, поясни тя.

„Това, което показваме, не е ново. Ние не злепоставяме България. Даваме сигнал, за да може съответните органи да вземат мерки”, каза още Елена Йончева.

Тя коментира и последните политически събития у нас и оставката на председателя на парламента Димитър Главчев.

Това не е успех за БСП, а за демокрацията в България, защото беше нарушена една демократична процедура. Беше нарушен правилникът на Народното събрание. Той отне думата на лидера на най-голямата опозиционна партия – нещо, което е безпрецедентно за българския парламент. Това означава на практика да няма обществен дебат”, коментира Елена Йончева.

По думите й подаването на оставки у нас не трябва да бъде замитане на следата и даде пример със скандала около Делян Добрев и обвиненията в шуробаджанащина в Хасково.

„Това не е скандал, а престъпление. Ще изчакаме прокуратурата да се самосезира. Ако не, ще внесем сигнал в ДАНС и прокуратурата, за да се разнищи случая, защото става въпрос за голяма корупционна схема”, каза Йончева.

Тя допълни, че БСП има основание да поиска вот на недоверие към правителството по повод корупцията.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари