Интересни традиции на Бабинден

1
На 8 януари отбелязваме деня на родилната помощ
На 8 януари отбелязваме деня на родилната помощ Видео: NOVA

На 8 януари отбелязваме деня на родилната помощ

Празникът е известен като Бабинден.

Бабинден е много почитан празник в санданското село Пирин, предава NOVA. Там имат и специална традиция, с която отбелязват деня на родилната помощ. Празникът винаги минава с много песни, танци и обичаи.

Баба Стоянка разказа, че на Бабинден в селото булка, която е родила през последната година, става рано, прави баница и я раздава на бабите. „После бабата събира роднините и се гощават у дома. На обед излиза и играят с бабите – целият ден е веселба, казва още жената.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари