Интересни предложения в „Нощта на театрите“ по русенските сцени

0
"Артисти в джаза" е едно от предложенията на русенския драматичен театър
"Артисти в джаза" е едно от предложенията на русенския драматичен театър Снимка: Facebook

"Артисти в джаза" е едно от предложенията на русенския драматичен театър

Десетата "Нощ на театрите" за пореден път ще събере почитателите на Мелпомена на 19 ноември, съобщава БРЯГ. В страната са предвидени над 100 събития, съобщават от "Арт проджектс". Програмата ще бъде представена в София и още 12 града - Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Шумен, Симитли, Кърджали, Търговище и Пазарджик.

В Русе децата могат да се насладят на спектакъла на Кукления театър "Патиланци". След представлението малките зрители ги очаква беседа с актьорите.

Драматичният театър ще покаже от 18:30 часа постановката „Юзър“ в Доходното, а от 21:30 часа започва „Артисти в джаза“. Да си в джаза е състояние на духа, в което душата лети без граници, без посока, но с една велика идея - да бъде свободна. Постановката и сценографията са на Евгения Явашева. Музиката на живо е в изпълнение на Илиян Трифонов – пиано. В представлението участват Венцислав Петков, Евгения Явашева, Ивайло Спасимиров, Кадри Хабил, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев, Надя Банчева.

И това не е всичко, предупреждават организаторите от Драматичния театър. Между спектаклите зрителите могат да се отпуснат в специално изграден кът с напитки във фоайето. Билети за двата спектакъла се закупуват поотделно.

В 12:00 часа на 19 ноември ще тръгне и откритото студио Live cam “Нощта след края на света. Светът след края на Нощта“, което ще се излъчва на живо от Народния театър във фейсбук страницата на Нощта, за да е достъпно за почитатели на театралното изкуство в България и по света. Тази година своите театрални мисли ще споделят директорите, режисьорите, драматурзите и актьорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари