Интерактивна 3D сладкарница кани русенци за снимки

1
3D сладкарницата ще остане изложена в центъра на града почти до късна есен
3D сладкарницата ще остане изложена в центъра на града почти до късна есен Снимка: Община Русе

3D сладкарницата ще остане изложена в центъра на града почти до късна есен

Kато част от традиционния STREET ART Пленер, организиран от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с финансовата подкрепа на Холеман България ООД и Тива Плюс ООД, русенци могат да „влязат“ в сладкарницаГараш“ и да си направят уникална снимка. Интерактивната триизмерна творба е разположена точно пред Паметника на свободата.

Художественото пано с 3D сладкарницата е дело на небезизвестните артисти от GIART, които радват със своите художествени произведения хората в различни градове на страната. Те представят своя прочит на торта Гараш по време на празника на сладкото изкушение, станало емблематично за град Русе. Всеки желаещ може да прекрачи прага на своеобразната сладкарница и да се снима сред майсторски нарисуваните вкусни шедьоври. Всички изобразени торти са различни видове Гараш, а рисунката е направена на две равнини. Когато човек застане на специално указаното място и се снима, се постига забавен и реалистичен 3D ефект.

Зад GIART стоят сестрите Невена и Евгения Лефтерови. Те са едни от първите и водещи имена в сферата на триизмерното улично изкуство у нас. Основна цел на художничките е популяризирането на това изкуство в България, както и насърчаването на млади автори работеща в тази сфера.

3D Сладкарница Гараш е само първата част от изненадите, които предстоят за русенци в инициативата на Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“ - STREET ART Пленер 3D. Тя ще остане изложена в центъра на града почти до късна есен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Менчо
    И аз се снимах там,страхотна идея,нека с такива идеи да допринесем за възраждането на този град
  • -1
    1
    Сладкарка от Николово
    Обичам да правя сладки торти на кмета, защото го обичам. Обещал е семейна екскурзия до Мехико
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари