Интелект и образование не могат да се заместят с вярност и послушание

1
За гербавите основно качество е послушанието и верността към партията
За гербавите основно качество е послушанието и верността към партията

Днес Президентът Радев издаде Указ за назначаване на Стратегически съвет към Президенството. Изборът на хората в него е впечатляващ. Особено на фона на тоталната некадърност и интелектуална семплота сред управляващата шайка.

И отново искам да подчертая, че България е в това положение, защото допуснахме хора без всякакъв интелектуален и образователен капацитет да управляват държавата. Дори преди години един германец, смаян след сблъскване с Боку на магистралата, докато го чакал да изиграе съчетанието с ленти, ми зададе въпроса, след като българите сме интелигентна нация, как сме допуснали човек, който в Германия и за селски кмет не биха го избрали, да ни управлява? А, де? Какво да отговориш?

Проблемът е, че нито шайката, нито феновете й могат да осъзнаят това. Няма как да обясниш нещо на хора, с които те делят две влакови композиции книги!

За гербавите основно качество е послушанието и верността към партията. Интелектът и възпитанието са много съмнителни! Както ми каза един от новите политици: „Умните само претенции имат и акъл раздават! На мен ми трябват послушни, да ме слушат аз какво им казвам!“

И само много интелигентен и уверен в себе си човек ще си избере интелигентни хора, с които да работи. Затова и интелектът и образованието не могат, а и не трябва да бъдат заменяни с нищо друго!

И когато в управлението се появят хора интелигентни и начетени, изненадата определено е много приятна. А и историята е показала, че цивилизацията се изгражда от личности. А не от цървули!

Затова поздравления за състава на съвета и успешна работа в полза на България! Чест и почитания на Президента Радев за избора му. Така мисли един държавник!

Автор: Елена Гунчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари