Инструкции за оцеляване, ако ви заловят терористи

0
В никакъв случай не си струва да провокирате терористите
В никакъв случай не си струва да провокирате терористите

И докато светът е в шок от поредната сатанинска атака, специалистите от руските федерални служби за сигурност (ФСБ) разработиха и разпространиха инструкции за оцеляване при заложническа криза.

Какво да правим, ако се окажем заложници на терористи?

Най-важната задача на заложника е да оцелее. Не предприемайте никакви опити самостоятелно да обезоръжите и неутрализирате терористите – така може да навредите не само на себе си, но и на други хора, взети за заложници заедно с вас, пише Мediaorel.com

В никакъв случай не си струва да провокирате терористите и да игнорирате техните искания.

Бъдете готови на това, че може да ви вържат ръцете, да ви запушат устата или да ви сложат чувал на главата.

Не трябва да демонстрирате вашите ораторски способности и да се опитвате самостоятелно да водите преговори с екстремистите. По-добре се постарайте да запомните колкото се може повече информация, която ще потрябва на специалните служби после, в случай, че ви освободят по-рано от останалите заложници. Постарайте се да запомните количеството на терористите, тяхната екипировка и набор от оръжия, местонахождението им в помещението.

Крайно полезна може да се окаже информацията за външния вид на престъпниците: телосложение, чертите на лицето, особени белези физически и речеви – маниер на говорене, акцент. В бъдеще тези сведения ще бъдат полезни за изчисляване на ситуацията и задържането на зложелателите, които може да успеят да избягат от местопрестъплението и да се укрият някъде.

Струва си, да сте подготвени за рано и към щурма на сградата от страна на специалните части. Тогава най-важната задача отново е… да оцелеете. Постарайте се да застанете далеч от прозорци и врати, през които в помещението ще проникнат командосите. Запомнете, не трябва да държите никакви предмети в ръцете си, защото може да се възприемат за оръжие.

Преди щурма на специалните сили може да се чуе вой на сирена или някакъв рязък шум, или обратното – висяща тишина, продължителна пауза в преговорите. Всичко това са признаци за предстоящ щурм, бъдете готови…

Източник: Мediaorel.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари