Инспекторатът на ВСС: Разбрахме за клуб SS от медийни публикации

0
Не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати по този случай
Не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати по този случай

Не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати по този случай

Пред инспектора на Висшия съдебен съвет (ВСС) не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати по повод съществуването на т. нар. клуб SS, стопанисван от Мартин Божанов с прякор „Нотариуса“. Това се посочва в позиция на инспектората, предаде БТА.

От институцията информират, че за съществуването на такъв клуб са разбрали от публикации в медиите. Поради тази причина още в началото на февруари от главния прокурор е изискана информация относно имената на магистратите, притежаващи членски карти за клуба и за периода, в който са го посещавали.

До настоящия момент получихме единствено писмо, което ни уведомява, че искането ни е препратено по компетентност на Софийската градска прокуратура (СГП). Изпратихме напомнително писмо и до последната посочена прокуратура, но все още нямаме отговор от нея, посочват от инспектората на ВССВСС).

При проверките на наказателните дела, образувани в градския съд на практика е извършена проверка и на досъдебните производства по тях и са отправени конкретни препоръки към СГП.

В същото време в ИВСС са образувани няколко преписки.

Отново във връзка с медийните публикации по темата за групите на влияние в съдебната система, в които са посочени имена на магистрати, е започнала проверка на имотните декларации за 2016 г., 2017 г., 2018 г., 2019 г., 2020 г., 2021 г. и 2022 г.

За 13 от 14-те проверени магистрати не са установени данни за разминаване в стойността на имуществото на проверените лица и размера на декларираните получени средства. Предвид установеното по отношение на един човек вече е изпратен сигнал до Националната агенция за приходите и Комисията за противодействие на корупцията за установяване на действителното имуществено състояние на магистрата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Hard
    Естествено!!! Гарван гарвану око вади ли? Всички взаимно се прикриват! А този клуб до сега сигурно е бил невидим?!!!
  • 3
    2
    KОМЕНТАР
    "Инспекторатът на ВСС: Разбрахме за клуб SS от медийни публикации" - е, да, посещавате го често, но научавате за този клуб от медиите, защото се предполага, че масовият българин всеки ден посещава този клуб? Така ли смятате да залъгвате?
  • 6
    1
    пени
    Само граждани и деца са ходили в този SS-клуб тия от ВСС са големи тарикати сраснали са наистина с мафията и се правят сега на ощипани г-жици
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари