​Инспекторат по охрана, обществен ред и сигурност заменя „КООРС“ в Русе

3
Звеното ще поеме функциите и на ОП „Комунални дейности“
Звеното ще поеме функциите и на ОП „Комунални дейности“ Снимка: Община Русе

Звеното ще поеме функциите и на ОП „Комунални дейности“

На днешното заседание общинските съветници гласуваха с мнозинство предложението на кмета Пенчо Милков за създаването на ново специализирано звено - „Инспекторат, охрана, обществен ред и сигурност” (СЗ „ИООРС”). То бе прието с 48 гласа „за“, 1 „против“ и 1 „въздържал се“.

Звеното ще поеме функциите на СЗ „Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“ (КООРС) към Община Русе, както и част от тези на ОП „Комунални дейности“. То ще разполага с нова административна структура: директор, администрация, отдел „Инспекторат“, сектор „Платено паркиране и репатриране“, сектор „Контролно-наказателна дейност“, отдел „Охрана“, сектор „Невъоръжена охрана, сектор „Видеонаблюдение“. Съставът на СЗ ”ИООРС” ще бъде увеличен на 184 щатни бройки за сметка на ОП „Комунални дейности“, чийто брой служители ще бъде намален на 134, обясниха от Община Русе.

С утвърждаването на новото звено се цели синхронизация на контролните дейности по спазване и установяване на нарушения на нормативни актове, приети от Общински съвет- Русе, и повишаване на административния капацитет на Общината за своевременна реакция при сигнали, както и за извършване на системни проверки с цел превенция на нарушенията. Налице е и необходимост от засилен контрол по изпълнение на договорите, с които местната администрация е възложила изпълнение на комунални услуги на трети лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Чубака
    Много чуваш бре. Аз пък чух че две мангусти те онождали цяла нощ а после и жена ти, че ти не си издържал много
  • 7
    6
    Пенчо бре
    Чух че едно от тия същества дремещи на входа на общината няколко пъти не можал да вземе психотеста и заради това пратил жена си да кара шофьорски курс. Абе Пенчо, ти на тия хора документ от психодиспансерът и свидетелство за съдимост искаш ли преди да ги назначиш?
  • 7
    5
    Пънчо
    И каква е разликата!?
  • 13
    4
    Русенлия
    Съкращават чистачите от комунални дейности за да има щат за разни некадървници близки до кмета. Има един дебел очилат тюфляк с излъчване на олигофрен който нон стоп дреме на портала на общината. Като влезеш трябва да му чукаш на стъклото за да прояви признаци на живот. Ето това е кадровият потенциал на Пенчо...
  • 10
    3
    нунчо
    Всякакви номера ще направят само да вземат заплата и пенсия дъртаците
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари