„Инса ойл“ сключи нов договор за доставка на гориво за резерва

0
Компанията бе забъркана в шумен скандал именно покрай сделки с държавния резерв от бившия финансов министър Асен Василев
Компанията бе забъркана в шумен скандал именно покрай сделки с държавния резерв от бившия финансов министър Асен Василев Снимка: „Инса ойл“

Компанията ще доставя дизел в рамките на мегапоръчка за 225 милиона лева

Компанията „Инса ойл“ на Георги Самуилов взе пореден договор за доставка на гориво за агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. „Инса ойл“ е сключила контракт по мегапоръчката с прогнозна сума от 225 млн. лв., обявена от резерва в края на октомври. По процедурата вероятно има и други фирми, подали оферти, но единственият сключен към момента договор е с „Инса ойл“.

Това показа проверка на вестник „Сега“ в регистъра на обществените поръчки.

Държавният резерв обяви огромната поръчка на 31 октомври. Според предварителното обявление резервът иска да закупи до 76 832 тона дизелово гориво, зимно, без биокомпоненти, като прогнозната стойност за цялото количество е 225 млн. лв. Срокът за отваряне на офертите бе 11 ноември, но към момента няма как да се разбере от публично наличната информация колко фирми са подали оферти. Самите договори се сключват борсово, като количеството се купува на траншове, а не накуп.

На базата на подадените оферти на 8 декември е сключен договор с „Инса ойл“. Договорът е за доставка на 4856 тона дизел, а ценната без акциз и ДДС е 9,375 млн. лв. Цената се определя на базата на котировките за петте дни, предхождащи договора, като към нея се добавя премия за продавача. Срокът за изпълнение на доставката е 12 месеца. Възможно е по тази голяма поръчкаИнса ойл“ да вземе още последващи доставки.

Тази година „Инса ойл“ бе забъркана в шумен скандал именно покрай сделки с държавния резерв от бившия финансов министър Асен Василев. През март, т.г. Василев разказа, че като служебен министър е имал разговор със собственика Георги Самуилов, който му се оплакал, че бил притискан да извършва операции с държавния резерв. Според Асен Василев на базата на информацията, подадена от Самуилов за натиск, е бил изпратен и сигнал до ДАНС. Няма данни какво се е случило по този сигнал, Самуилов категорично отрече твърденията на Василев, че е бил притискан от бившия премиер Бойко Борисов и Делян Пеевски да извършва операции с резерва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари