Индия е новият епицентър на пандемията от COVID-19

0
Днес бяха регистрирани рекорден брой нови случаи - над 150 хиляди
Днес бяха регистрирани рекорден брой нови случаи - над 150 хиляди

Индия е новият епицентър на пандемията от COVID-19

Днес бяха регистрирани рекорден брой нови случаи - над 150 хиляди. В отговор на това, в страната започна "фестивал на ваксината". 

С разгарянето на заразата в Индия бяха регистрирани 839 смъртни случая за последното денонощие, което е петмесечен рекорд. Това принуди властите да наложат строги ограничения в движението на хората и затваряне на магазини през този уикенд. Много градове опустяха, предаде БНТ.

В същото време по призив на премиера Нарендра Моди започна четиридневна кампания, наречена фестивал на ваксината. Властите се хвалят, че имунизирането на населението върви с най-бързи темпове в света, като Индия надминава САЩ и Китай. За 85 дни са сложени над 100 милиона дози, но някои щати съобщават за недостиг на ваксини.

Франция преживява трета национална карантина и също ускорява ваксинирането. Срокът между двете дози на и РНК ваксините се удължава от четири на шест седмици, за да се обхванат повече хора.

Здравният министър Оливие Веран каза, че темповете на заразяване намаляват, но е рано да се отхлабят мерките.

В Нидерландия направиха експеримент с отваряне на лунапарк - за първи път от месеци. Бяха пуснати 2000 билета онлайн, но всеки посетител над 12 години трябваше да си направи тест за коронавирус. Продадени са 75% от билетите и това показва, че не всички хора са готови да се тестват, дори заради любимо забавление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари