Индийско ястие топи килограми и токсини

1
Ще се изненадате от резултата
Ще се изненадате от резултата Снимка: globalvegetarian.ca

Ще се изненадате от резултата

Много хора практикуват различни варианти на детоксикация поне веднъж годишно. Предлагаме ви да направите това с кечери - индиийско ястие. То се приготвя от ориз и два вида леща, богато е на протеини и фибри и има редица здравословни ползи.

Необходими продукти:

  • ½ чаша натрошена жълта леща (мунг)
    ½ чаша натрошена червена леща (масур)
    ½ чаша ориз басмати
    7 чаши вода*
    1 ч. л. сол
    1 чаена лъжичка куркума на прах
    2 супени лъжици гхи (избистрено масло) или здравословно олио /зехтин/
    1 ч.л. семена от черен синап (по желание)
    1 ч. л. семена от кимион
    23 глави зелен лук, нарязан
    1 супена лъжица джинджифил, ситно смлян
    1 ч. л. домат, нарязан
    1 чаена лъжичка гарам масала /микс от подправки, може да се намери в Лидл и Кауфланд/
    Шепа пресен кориандър, нарязан

Приготвяне:

  1. Смесете лещата и ориза в средна купа. Изплакнете обилно няколко пъти и източете водата.

  2. Поставете отцедените леща и ориз и вода в тенджера от неръждаема стомана с капак. Добавете сол и куркума. Оставете да заври на средно силен огън, намалете котлона, за да къкри и гответе 20 минути. (Внимавайте да не покриете напълно съда, за да избегнете кипенето. Изключете котлона.

  3. Междувременно загрейте гхи или олиото на среден огън в тенджера. Запържете синапените семена и семената от кимион, докато синапените семена започнат да пукат. Добавете джинджифил и лук и задушете за 5 до 6 минути. Добавете домата, гответе още няколко минути, докато доматът се разпадне напълно.

  4. Добавете масала сместа към кашата. Разбъркайте гарам масала и пресен кориандър. Сервирайте горещ с пресен лайм, ако желаете.

  5. *Може да се наложи да експериментирате с това колко вода използвате, за да намерите консистенция, която ви харесва. (Колкото повече вода, толкова по-рядка е консистенцията). По-рядка консистенция е за предпочитане, ако храносмилането е слабо. Ще забележите, че кичери ще се сгъсти, след като изстине.

За какво е полезно кечери?

  • Детоксикация на организма
  • Подобряване на състоянието при бъбречни увреждания, сърдечни заболявания и храносмилателни разстройства
  • Отслабване

Как да се консумира кечери?

Кечери се консумира 1-2 пъти в седмицата. В това време се препоръчва да се пие само билков чай без захар. Ако искате да отслабнете - консумирайте 3-4 пъти седмично.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    глупости
    Това са само въглехидрати, от яденето на това нещо, човек ще качва само освен ако не изразходва тази енергия. Може и българска нормална леща да си направи, ако иска къри да и сложи, но ако има люто и калориите, които са изконсумирани после са изгорени под формата на спорт или физическа работа, ще отслабва. Лютото помага на отслабването много.
  • 0
    1
    11g24g 9okto
    Da mais 11g24 nadyyt
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари