Има задържан за пожар в село Маджарово, бедственото положение остава!

0
Снощи пожарът обхвана  площ от 8 000 декара, в това число 2663 декара гора
Снощи пожарът обхвана площ от 8 000 декара, в това число 2663 декара гора Снимка: БГНЕС

Бедственото положение, обявено заради големия пожар вчера привечер в Маджаровско остава.

Човешка небрежност е причина за тръгналия огън, има и задържан, съобщи БНТ.

Снощи пожарът обхвана  площ от 8 000 декара, в това число 2663 декара гора. Огънят  бушува на територии в землищата на селата Малки Воден, Бориславци и Малко Брягово.  Пряка опасност за населението няма

Заради трудния терен се наложи и помощ от въздуха. Хеликоптер полетя над гората, за да гаси.  В потушаването на пожара се  включиха  военни.. Мобилната част, специализирана за работа при бедствия, е  в Бориславци  тази  сутринта. Тя включва 30 военнослужещи от хасковското формирование 52 740.

От вчера следобед  действа и  кризисен щаб , където работят гл. комисар Николай Николов- директор на ГД ПБЗН, областният управител Станислав Дечев, заместникът му Валентин Ангелов, директорът на ОДМВР Ангел Цанков, директорът на противопожарната областна служба Николай Вълчев, кмета на Маджарово Милко Армутлиев и други. В гасеното на пожара участват  екипи на всички противопожарни служби от Област Хасково, на всички горски стопанства на територията на региона, местни хора, доброволци от Добрич и много местни хора. Избегната беше опасността за населението.

Цяла нощ огънят беше под наблюдение, на разположение бяха и дежурни екипи. Късно снощи пожарът беше ограничен само в рамките на землището на Генерал Кантарджиево.

В гасенето освен пожарникари се включиха над 50 души от горските стопанства на Добрич и Варна, и местната земеделска кооперация. Горещините и вятърът подпомагаха разрастването на пламъците и затрудняваха гасенето вчера. Изпепелени бяха над хиляда и 500 дка сухи треви и гори.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари