Има вероятност ваксинацията срещу КОВИД да е всяка година

0
Според Алекс Горски през следващите няколко години ще се правят ваксини срещу коронавируса така, както се имунизираме срещу грип
Според Алекс Горски през следващите няколко години ще се правят ваксини срещу коронавируса така, както се имунизираме срещу грип Снимка: Pixabay

"Заради данните за бързо изменение по света на новия коронавирус може да се наложи ваксинация срещу Ковид-19 всяка година", заяви пред тв канала Си Ен Би Си Алекс Горски, президент на американската корпорация "Джонсън енд Джонсън"

Вирусът се мени доста бързо и това вероятно ще се отрази на ефективността на ваксините. "Необходимо е да се подготвим за следващите няколко години", каза той, цитиран от "24 часа". Според него през следващите няколко години ще се правят ваксини срещу коронавируса така, както се имунизираме срещу грип. Горски посочи, че все още не се знае какво трябва да се включва в новите ваксини.

Компанията е разработила свой вариант на ваксина срещу новия коронавирус и в края на януари представи данни от третата фаза на клиничните ѝ тестове. Миналата седмица компанията подаде заявление за разрешително за използването на ваксината в САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари