"Има такъв народ" с обвинения към партньорите заради Македония

0
„Има такъв народ" обвини премиера Кирил Петков, че тайно е обещал страната ни да даде „зелена светлина" за еврочленството на Република Северна Македония през юни
„Има такъв народ" обвини премиера Кирил Петков, че тайно е обещал страната ни да даде „зелена светлина" за еврочленството на Република Северна Македония през юни Видео: NOVA

ИТН обвини Петков, че тайно е обещал страната ни да даде „зелена светлина" за еврочленството на Северна Македония

Нови трусове се появиха в коалицията. Те идват след обвинението от „Има такъв народ", че премиерът Кирил Петков тайно е обещал страната ни да даде „зелена светлина" за еврочленството на Република Северна Македония през юни, предава NOVA

„Казуси с търгуването на национални интереси категорично застрашават отношенията в една такава коалиция. Надяваме се, че тези, които са си мислили, че ще продадат националните ни интереси, да ревизират позициите”, каза Станислав Балабанов от ИТН.

Договорки няма, увериха другите партии в управлението.

Няма задкулисни разговори. Те се водят открито, с аргументите, пред обществото”, категоричен е Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

„Тайни договорки да вдигнем ветото няма и не може да има. Решението за евентуална промяна в българската позиция може да бъде взето само от НС”, обясни Христо Иванов от „Демократична България“.

За поети обещания за европейския път на Република Северна Македония не знаят и от БСП.

„Чува се информации, че се работи в посока до юни да бъде решен въпросът, но чисто технически няма как да се случи”, поясни Георги Свиленски от БСП.

Предупрежденията на Слави Трифонов и партията му не уплашиха коалиционните им партньори.

„Надявам се, че емоциите ще минат. Няма да има предсрочни парламентарни избори към момента”, твърди Христо Иванов.

Напрежение в коалицията все още има и около предстоящия избор на нов управител на Българската народна банка. И двамата кандидати Андрей Гюров и Любомир Каримански обявиха, че остават в състезанието.

„От моя страна на този етап също не виждам защо бих оттеглил кандидатурата си. Да, аз харесвам спорта и състезанието, но в крайна сметка съм приел номинацията от ПП най-вече от отговорност към задачите, които предстоят пред БНБ”, коментира Гюров.

Каримански също бе категоричен, че няма да оттегли кандидатурата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари