Има само една причина над 500 човека да пазят гробна тишина!

0

Може да има само една причина над 500 човека да пазят гробна тишина в заведение на открито и в продължение на час и половина да спрат консумацията, наслаждавайки се на класическа музика.

И причината може да бъде само една – Васко Василев.

Усмихнат, сърдечен и истински, с безупречното поведение на звезда от световна величина, Васко Василев сякаш е способен да сгрява хората срещу себе си - независимо дали свири или говори. И тази топлина е качеството, което го прави безценен като музикант и човек, предава БТВ.

Най-обичаният български цигулар изнесе концерт край езерото в Панчарево. Започна с „Четирите годишни времена“ на Антонио Вивалди, преминавайки след това през огненото „Либертанго“ на Астор Пиацола, чувствена тема от „Кармен“ на Жорж Бизе, „Размишление“ от операта „Таис“ на Жул Масне… Своеобразен финал на програмата бе виртуозно изпълнение на прословутата румънска „Чучулига“, представено от самия Васко с усмивка като „ресторантско парче.

На сцената под звездите нашият музикант бе сред свои приятели и колеги от Лондон – солисти от оркестъра на Кралската опера. Заслужени овации обраха Флорънс Гарел и Ксения Березина – цигулка, Амели Русел – виола, Стивън Анстии – чело, Тони Хъгам – бас, и кийбордистът от симфоничния оркестър на БНР Марио Ангелов.

Васко Василев бе уважен от присъствието на още един свой колега и приятел – Лили Иванова. Двамата се снимаха с огромен букет след края на концерта, състоял се на мястото, където само преди два месеца голямата българска певица представи песните от новия си албум.

След София натоварената по традиция програма на Васко Василев продължава с напрегнат нов сезон в операта в Лондон и пореден концерт в Токио. Негов специален гост в японската столица ще бъде сопраното Светла Василева. На 10 декември Васко Василев се връща на родна сцена за спектакъл в зала 1 на НДК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари