Васко Василев: И музиката е от първа необходимост!

0
Някога нямахме време за телефони, свирехме по 7-8 часа, каза цигуларят
Някога нямахме време за телефони, свирехме по 7-8 часа, каза цигуларят Видео: NOVA

Някога нямахме време за телефони, свирехме по 7-8 часа, каза цигуларят

Щастлив съм, че идват хората на концерти. Страхувах се дали ще се върнат в залата след тази пандемия… Радвам се, че толкова млади хора идват на моите концерти. Свирим всичко – произведения за Бах, Стинг, Пиацола – това е такава школа за тези деца. Едно време нямахме време за телефони, имахме време да свирим по 7 - 8 часа, да овладяваме занаят. За цигулар, китарист, пианист изисква много труд.”.

Това каза цигуларят Васко Василев в предаването „На фокус” по NOVA NEWS.

Световноизвестният музикант желае да покаже, че и музиката е от първа необходимост за човека. Макар на някои от концертите му публиката да е с палтата си, залата е пълна до края на изпълнението.

Предстоят концерти в Плевен, Русе, Пловдив, Стара Загора, Ямбол и Бургас.

Вижте повече за предизвикателството на един невръстен цигулар, за българските специалитети, с които посрещат Василев и неговите испански музиканти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари