Има разминавания между полицейския и лекарския доклад за смъртта на българин в Берлин

0
Какво още е известно за смъртта на сънародника ни
Какво още е известно за смъртта на сънародника ни Видео: NOVA

Какво още е известно за смъртта на сънародника ни

Органите на реда в Берлин разследват смъртта на 45-годишен българин след арест в страната. По време на задържането мъжът е припаднал и е откаран в болница. Според информация на германското издание „Тагесшпигел“ в лечебното заведение сънародникът ни е починал, а лекарите са открили пръст в гърлото и белите му дробове, информира NOVA.

Всичко започва със сигнал от съседи на българина, който живее в Бранденбург. По думите им мъжът бил агресивен. Полицията проверява адреса, на който сънародникът ни се бил самонастанил. Той започнал на буйства, след което бил задържан. При ареста на 45-годишния Виталий Н. бил използван дори лютив спрей. Още при задържането мъжът припада, а полицията обяви, че белезниците му били разхлабени след инцидента. Повикали и линейка.

След пристигането му в берлинска болница, мъжът починал, а лекарите констатирали хипоксично увреждане. То възниква обикновено при дълготрайна липса на кислород. Според „Тагесшпигел“ лекарският доклад сочи неестествена смърт.

Инцидентът повдигна сериозна дискусия в Германия. От една страна партията на левите в регионалния парламент в Бранденбург иска да повдигне въпроса пред вътрешната комисия заради разминаванията между полицейския и лекарския доклади.

Очаква се аутопсията да даде категорични отговори на въпроса имало ли е полицейско насилие. Доклад сочи, че българинът бил в психически нестабилно състояние по време на ареста. Не е уточнено обаче дали това е било временно състояние, или дълготрайно е имал подобни проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари