Има опасност от лавини във Витоша

0
Причината са обилните снеговалежи през последните няколко дни, придружени със силни ветрове
Причината са обилните снеговалежи през последните няколко дни, придружени със силни ветрове

Причината са обилните снеговалежи през последните няколко дни, придружени със силни ветрове

От Планинската спасителна служба (ПСС) предупреждават за лавинна опасност във Витоша. Причината са обилните снеговалежи през последните няколко дни, придружени със силни ветрове, което е напълнило със сняг негативните форми на релефа по стената на планината.

„Препоръчваме при разходки на Витоша над хижа „Алеко”, да минавате само по така наречената „Зелена писта”, следваща сравнително безопасния зимен маршрут, пишат спасителите.

От ППС препоръчват:

  • Ако все пак се озовете на стената, избягвайте да минавате под въжетата на старите лифтове и влекове, тъй като там са основните т.нар. "дупки", по които падат лавини и на които не веднъж сме имали инциденти, някои от които за съжаление фатални!
  • Ако имате нужда, се обадете на тел 112, откъдето за секунди ще Ви прехвърлят към Централен Денонощен Пост и дежурен спасител.
  • И не забравяйте планинската застраховка.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари