Има ли живот на Червената планета?

0
Изследвайки Марс, може разберем повече за миналото на Земята
Изследвайки Марс, може разберем повече за миналото на Земята Видео: bTV

Изследвайки Марс, може разберем повече за миналото на Земята – как Марс сега е една червена пустиня, а преди 3 млрд. години е бил като Земята – с атмосфера, подобна на нашата, с вода, която е текла на повърхността.

Това каза в предаването „Тази сутрин” астрофизикът д-р Владимир Божилов по повод откритото от учените подземно езеро на планетата, предава bTV.

Ако го има на Южния полюс, най-вероятно го има и на много други места на Марс. Следващата стъпка е в следващите години е да се анализират данни от други места, коментира д-р Божилов.

Той беше категоричен, че откритието е много важно, тъй като наистина създава огромна вероятност за наличие на живот на Марс

„Не можем да кажем има ли живот в тези солени води, докато не вземем проба и не намерим реални микроорганизми в лаборатория. Смело обаче можем да кажем, че с това вероятността нараства драстично”, отбеляза астрофизикът.

За да вземем проба 1,5 км под повърхността на Марс, трябва да изпратим нова мисия, която да е специално за полет до Червената планета и прокопаване на нейната повърхност. Мисията, която сега пътува към Марс, ще прокопае 5 м”, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари