Илко Гетов: С електронните рецепти намалихме употребата на антибиотици

2
Зам.-министърът на здравеопазването заяви, че искана му оставка не следва да се коментира чрез медиите
Зам.-министърът на здравеопазването заяви, че искана му оставка не следва да се коментира чрез медиите Снимка: БНТ

Зам.-министърът на здравеопазването заяви, че искана му оставка не следва да се коментира чрез медиите

След поисканата от Българския лекарски съюз оставка на заместник-здравния министър Илко Гетов той заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ, че въпросът не следва да се коментира чрез медиите.

Повод за поисканата оставка е проблемът с електронните рецепти.

Гетов обясни, че решението за въвеждането на електронните рецепти е станало след решение на здравната комисия в парламента.

Той посочи, че за да не се създава стрес са предложени само лекарствата за диабет и антибиотиците.

"Само за трите седмици, всъщност сега изтичат, откакто е въведено, сравнено с същия период на миналата година, около 1/3 е намаляла употребата на антибиотици. Ако приемем, че половината от тези проценти са истински проценти, тъй като може да има презапасяване и други различни фактори ние индикаторът - намаляване на лекарствената употреба на антибиотици и превенция на антибиотичната резистентност сме го постигнали с една мярка", заяви Илко Гетов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    до 3
    Брато, що се нервиш?!? Те тука пишат най-перфектните в своята област, за тях останалите са дебили, некадърници и т.н. без значение, че си остават чисти лузъри, решили да се видят значими!
  • 2
    3
    до селянката
    Бравос, викаш доктор ти не требе, сама се лекуваш с антибиотици, сама си поставяш диагнозата, сама знаеш кой антибиотик за какво е и накрая плюеш по лекарите! Бравос, сестричке на Дънинг и Крюгер!
  • -2
    2
    до 1
    Верно си селянка, даже не селянка, а селяндурка! А за това от което страдаш няма измислено лекарство, което да те излекува!
  • 1
    1
    Селянка от провинцията
    Какво си намалил бе, калпав льо-льо?! Сега наново ще почнат да се връщат старите болести от миналото - тиф, холера, дезинтерия, скарлатина, салмонела, тетанус, дифтерия... и още една камара други болести, които бяха отдавна забравени... Добре, че още преди да въведете тази простотия за доунищожаване на населението, ние взехме мерки и у дома сме се запасили с антибиотици за 10 години напред... Тъпак скапан... запасихме се за да нямаме нужда да ходим на крака да ви се молим за всяко хапче... А некадърниците като вас да ви ядат мухите и микробите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари