Илияна Йотова: Държавата да изготви програма с нови мерки заради COVID-19

0
Според вицепрезидентът, всичко се прави на парче и хаотично
Според вицепрезидентът, всичко се прави на парче и хаотично Видео: Кис 13

Държавата да изготви програма с нови мерки, заради разрастващата се епидемия с COVID-19 в страната.

За това призова в Русе вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Според нея, всичко се прави на парче и хаотично, което може да доведе до ситуацията от пролетта, от която имаше много тежки последствия за финансите и икономиката на страната.

Аз наистина призовавам всички в страната, които трябва да вземат решение - от Народното събрание през Министерски съвет, да си свършат работата този път, защото можем да бъдем изправени пред една много сериозна ситуация. Ако едно след друго започнат да се затварят институции, училища, университети, ще изпаднем пак в ситуацията от пролетта, която имаше наистина много тежки резултати и последствия.“, категорична е Йотова.

Вицепрезидентът смята, че мерките в тази национална програма трябва да бъдат в две направления – за защита на българската икономика и на най-уязвимите хора.

Аз не смятам, че досега държавата подпомага бизнеса, така че той да работи. По-скоро в момента се раздават доста средства, след които няма икономически растеж. Не заработва икономиката, просто се раздават едни пари.“, смята вицепрезидентът.

Според нея, всичко, което предлага правителството в момента са старите мерки, но със засилен контрол. Илияна Йотова е критична и по отношение на липсата на национална рамка за това как ще учат децата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Любов е, когато около теб има сто жени, а ти мислиш само за пет, шест...

Харесай Дунавмост във Фейсбук