Илиян Василев: Русия върви към замразяване на конфликта с Украйна

3
Очаквайте примирие в следващите дни
Очаквайте примирие в следващите дни Снимка: архив

Русия върви към замразяване на конфликта/войната с Украйна.

Няма промяна на тактиката, не могат да мобилизират допълнителен ресурс, ако вкарах джихадисти хептен ще затъна. Очевидно военното ръководство на Русия не е очаровано от пълководеца Путин и ..... очаквате примирие в следващите дни. Просто подготвят общественото мнение в страната. Ще замразят конфликта, с идеята че ще преговарят от позиция на заетите територии.

Проблемът е, че Украйна оцеля и се доказа. Спечели време и авторитет, които Путин по никакъв начин не смяташе че заслужва.

По същество Украйна спечели, защото плановете на Путин се провалиха.

Решаващо значение изиграха провалите на бойното поле и съкрушителните санкции, проблемите им тепърва предстоят.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    несъгласен
    За съжаление не съм съгласен. Напротив, Путин, усещайки че губи тази война, бесен, че е бил подведен за боеспособността на украинците, както и че ужким ще бъде посрещнат като освободител и спасител, той всячески гледа да предизвика още по огромен конфликт. Играя на нервите на НАТО и започва да обстрелва градове на границата с Полша. Нещо подобно и край Румъния. Осъзнавайки какво го очаква след края на войната . а именно скамейката в съда в Хага, той прави всичко възможно да няма край на войната. Загубил всякакви морални принципи - иска помощ от чеченците, от сирийците и ги изпраща да се бият срещу друг източноправославен славянски народ. Мислите ли, че украинците биха го обичали? Вие обичате ли такъв човек. Путин дори загуби сърцето на баба ми. До 24 февруари те се сърдеше и не ми говореше със седмици, когато казвах, че Съветската армия е окупаторска. След 24 февруари мълчи и се моли за украинците. Това е. Дано е прав Илиян Василев, но не ми се вярва. Иначе ако до края на тази седмица войната свърши, ще се извиня публично за думите си. Дай боже да бъркам и да се извиня. Няма да ме е срам - важното е да се спасят човешки животи - независимо дали са украински или на невенни руснаци. Чиито майка са излъгани, че синовете им са на учение и после по телефона от синовете си разбират, че са в плен в Украйна. Ами убитите, които Путин не иска да прибере. Това не са действия на човек, който иска да се откаже. И пак казвам - предпочитам да бъркам и да се извиня.
  • 0
    1
    Bonkerz
    НАТО се смее на многобройните руски провали от всякакво естество. Досега са потрепервали, но вече знаят че няма как Рассия да им се опре. Само ЕС има 450 милиона население и тотално икономическо надмощие, а САЩ допълнително накланя везните. Рассия изразходи много ракети, машини и хора в Украйна, а парите няма да им стигат да ги възстановят скоро, народа ще огладнее и няма да иска да яде ракети. Затова и излезе инфо, че Рассия иска военна и икономическа помощ от Китай, който ще я прегърне в задушаващ прегръдка. Русия изнася 4 пъти по-малко газ към Китай, отколкото към Европа, на рекордно ниска цена и раздава концесии в Сибир почти на загуба щото има отчаяна нужда от пари. Както писах, Путин ще моли за мир, щото всеки ден война му струва по 15-20 милиарда долара и света почна да му се смее колко в заблуден и отчаян да контролира медиите и общественото мнение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари