Илиян Василев: Путин вече не е господин неприкосновен

0
Руският президент вече е уязвим и трябва да се съобразява с новите реалности, заяви политическият експерт
Руският президент вече е уязвим и трябва да се съобразява с новите реалности, заяви политическият експерт Снимка: БГНЕС

Руският президент вече е уязвим и трябва да се съобразява с новите реалности, заяви политическият експерт

"Путин вече не е господин неприкосновен, следователно ще трябва да живее с това. Последствията са огромни и вярвам, че това може и да не е краят. Все още има процеси под тепетата, водата все още ври и кипи, а във византийския свят на Кремъл може никога да не узнаете резултата - той може да дойде по-рано, отколкото очакваме. Министерският съвет в България изпреварва събитията, като заявява, че няма рискове за страната. Твърде рано е да се каже, защото не знаем фактите."

Това заяви в интервю за БГНЕС дипломатът, енергиен и политически експерт Илиян Василев.

По отношения на опита за преврат в Русия, Василев заяви, че последиците все още не са изчислени.

На първо място, защото не разполагаме с подробна информация. Трябва да разчитаме на изявленията на говорителя Песков, а подробностите все още не са изяснени. Трябва да изчакаме известно време, за да видим истинските последици. Те със сигурност ще бъдат огромни, защото това накърни имиджа и репутацията на руския лидер“, категоричен е дипломатът.

Според него руският президент вече е уязвим и трябва да се съобразява с новите реалности в Русия.

Той вече не е господин неприкосновен, следователно ще трябва да живее с това. Ако четете историята на Русия, всеки път, когато някой от болярите оспорва царя, това означава, че Русия навлиза в период на несигурни сътресения. Следователно можем спокойно да приемем, че сме навлезли в последния етап от управлението на Путин в Русия“, отбеляза Василев, като добави:

Последствията са огромни и вярвам, че това може и да не е краят. Все още има процеси под тепетата, водата все още ври и кипи, а във византийския свят на Кремъл може никога да не узнаете резултата - той може да дойде по-рано, отколкото очакваме“.

Що се отнася до изявлението на българския президент по повод събитията в Русия в деня на опита за преврат, Василев отбеляза, че поведението на Радев не е нищо по-различно от това, което той е казвал преди.

Изявлението е съвкупност от неща, които той е казал в полза на Русия, като например: Чий е Крим - той каза, че е на Русия, разбира се. След това заяви също, че Русия ще спечели войната, просто се съмняваше дали ще спечели мира“, коментира енергийният експерт.

Ето защо дори сега, когато заявява, че Путин ще остане на власт, това е по-скоро пожелателно мислене, отколкото трезва оценка на фактите. Ето защо Министерският съвет в България изпреварва събитията, като заявява, че няма рискове за страната. Твърде рано е да се каже, защото не знаем фактите“, заключи Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Григор
    Явно Илиян Василев с много неща не е наясно, но затова пък се изказва с самочувствие. Налага се да му обясним прости неща. Путин е президент на Руската федерация и е дошъл на този пост чрез избори, които е спечелил с над 75% от гласовете. Точно по тази причина той е неприкосновен! Глас народен, глас Божи. Всеки, който се опита с други средства да оспори тази негова неприкосновеност, трябва да помисли за собствената си неприкосновеност, защото попада под ударите на закона. Елементарно е,Илиянчо и така е във всички бели държави. За твое сведение в момента Путин се ползва с около 80% одобрение в Русия. Не бива да се пишат глупости, защото човек става за смях!
  • 12
    1
    илианчо
    аман с твойте десарски манипулации! пригожин заяви, че не е срещу путин, а срещу некадърното ръководства на сво! ама ти да си изкъкаш дезата и да захлебиш! кво, пенсията ли не стига?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари