Илиян Василев: Най-високата цена на руския петрол е за България

1
"Нефтохимът е "златна кокошка" за Путин, пише бившият ни посланик в Русия
"Нефтохимът е "златна кокошка" за Путин, пише бившият ни посланик в Русия Снимка: БГНЕС

"Нефтохимът е "златна кокошка" за Путин, пише бившият ни посланик в Русия

"Вероятно ще се шокирате, когато ви кажа, че най-високата цена, по която Русия продава своя суров нефт е за ..... България. Де факто продава Уралс на цена на Брентс, с няколко долара отстъпка за "кумува срама". Това твърди в своя публикация във Фейсбук бившият ни посланик в Русия Илиян Василев.

Василев прилага и графика към публикацията си. Към 4 февруари, руският петрол се търгува средно за под 54 долара на барел, докато барел "Брент" е почти 80 долара.

"Нефтохимът е "златна кокошка" за Путин.

Сега малко данни - всеки месец Лукойл превежда над 500 милиона долара - стойност за суровия нефт, в която влизат и спестената отстъпка за Уралс. Тези схеми са минимум от осем месеца. Износът за Украйна по официални данни е към милиарда и половина.

Излиза, че нетно, подкрепяме финансово Путин.

А вие ми говорите, че сме подкрепяли Украйна и това било голямо геройство. В момента очаквам документи от едни разследващи, че наши оръжейни търговци прилагат същата схема, която прилагат за да изнасят оръжия за Украйна и за износ за Русия?!?!?!

Благодарение на Румен Радев".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    В бг мразят Русия
    Ти ко искаш ба никадърник?! Нали в бължгария мразите руснаците? Хем ги мразите хем искате да ви дават евтини горива - баси смотаните убитаци сте! Вървете тогава да просите евтин газ от американците - ама те не ви броят за живи хора - най-много да ви бият един шут в г аза!
  • -6
    2
    do 1
    Глупак
  • 6
    1
    илианчо
    кво става, грантовете свършиха, пенЦията не стига?!? дс-то и то не дава вече?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари