Илиян Василев: Данните на социологията у нас да се приемат с "щипка съмнение"

0
Премиерът е всичко за всички, министрите и тяхната отговорност потънаха, не действат като екип. От друга страна, не демонтират ГЕРБ от властовите му позиции, което пък позволява на Борисов непрекъснат достъп до ресурсите на властта, особено на местно равнище
Премиерът е всичко за всички, министрите и тяхната отговорност потънаха, не действат като екип. От друга страна, не демонтират ГЕРБ от властовите му позиции, което пък позволява на Борисов непрекъснат достъп до ресурсите на властта, особено на местно равнище

Данните на Тренд, както и цялата социология у нас, трябва да се приемат с "щипка съмнение", но като тенденции отразяват реални процеси

ПП губят защото нито правят реформи, за което ги избраха, от което пък губи подкрепата на тези, които са го избрали или му симпатизират, а от друга страна няма ясен облик - затъна в неважни и несъщностни битки. Премиерът е всичко за всички, министрите и тяхната отговорност потънаха, не действат като екип. От друга страна, не демонтират ГЕРБ от властовите му позиции, което пък позволява на Борисов непрекъснат достъп до ресурсите на властта, особено на местно равнище.

В енергетиката ситуацията е критична, защото поставените от Борисов хора се договориха и вече никой не говори за смяна на модела. БТГ, ЕСО и редица други шефове на ключови предприятия не са пипнати. Имаме си нов стар Пеевски/Борисов в лицето на Орлин Алексиев, който на практика контролира всички важни решения. И не само в енергетиката, а навсякъде където има министри на ИТН. Там където се сменят кадри - се сменят ГЕРБ статукво с БСП или ИТН статукво.

По този път правителството няма да издържи дълго.

Асен Василев вместо да прави реформи се радва на властта си като я използва за любими проекти, с които предизвиква смях сред професионалната общност - вместо ПАВЕЦ да работи /и да се разкрият и осъдят отоворниците за изваждането му от строя - това е престъпление на близки до Борисов корумпета/, и ни занимава с детската си страст да прави батерии.

Щял да прави дори държавна компания, което напомня на борисовата изцепка с държавната мрежа от бензиностанции.

Има си идея, има си власт, прави си компания - и края на пролетта сме на избори.

България има нужда това правителство и тази коалиция да проведат реалните битки по демонтажа на властта на олигархията. И там маркерите са специализираното правосъдието, но най-вече Гешев. Разбирам, че Кьовеши е утеха, но докато Гешев е на власт, процентите на ГЕРБ няма да паднат.

И самоконтрола и прекъсване на зависимостите със задкулисието защото дали е Пеевски или неговите аватари за нас няма никакво значение.

Опичайте си акъла. Имате жълт картон. На власт сте използвайте те я по предназначение.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари