Илия Луков представи новия си албум в Ценово

2

С концерт народният певец Илия Луков представи новия си албум „Наздравица“ в Ценово 

Проектът се реализира с подкрепата на Министерството на културата. Идеята е да се изнесат няколко концерта в населени места в страната, за да се популяризира фолклорното творчество от Югозападна България. По решение на изпълнителя първата презентация се проведе в Ценово. Заедно с изпълнителя на популярни народни и македонски песни на сцената излязоха танцьорите от танцовия състав „Студененска традиция“ от Долна Студена. Заедно с тях на подиума се изкачи мъничко момче, облечено в национална носия и развяло българския трибагреник. Всяка песен на Илия Луков се посрещаше с бурни аплодисменти от публиката. Много от присъстващите се хващаха на кръшното хоро, което изпълваше централния площад в общинския център.

„Много от инициативите за запазване на българщината и за популяризиране на народните танци вече са известни не само в нашата страна, но и в страните, където живее българска общност. Горещо подкрепям идеята младите хора, напуснали България, да се върнат по родните си места“, не скри Илия Луков.

В знак на благодарност големият приятел на община Ценово получи кошници с цветя. От името на кмета д-р Петър Петров му беше връчена икона, която да закриля певеца по пътя му за запазване на българския дух и традиции.

Концертът завърши с благослов за България и богато светлинно шоу от фойерверки, които озариха небето над Ценово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари