Илиан Василев: Случилото се с Джокович е симптом на болно зомбирано общество

2
То претенциозно нарича себе си "демокрация"
То претенциозно нарича себе си "демокрация" Снимка: Bloomberg LP

Както казах в сагата Джокович някой трябваше да бъде виновен и нямаше как това да не бъде Джокович

Медицинските аспекти не са важни - Джокович е здрав и няма опасност за австралийците от него, още повече, че тенисистите са на екстериториален режим - хотел, корт, хотел. Но не е ваксиниран, а това е като на поклонение в Мека да си християнин. Има нова вяра, а той не я е приел и правоверните искат мъст и наказание.

Никой не може да ме убеди, че австралийските власти и имиграционни служби не са отговорни за казуса, защото у тях ножа, у тях хляба. Като си дал виза, медицински власти му дават изключение, точка по въпроса.

Забележете основанието, въз основа на което министъра е отменил визата му, че Джокович представлява заплаха за "реда и правото", не за здравето на австралийците?!

Най-голямата глупост е да твърдиш, че при наличието на тези разрешения и това че става въпрос за АО, а Джокович е най-запоздрения за участие, го е направил "нарочно".

Другото е действие на уплашени политици в "крепостта Австралия", жадуващи популярност, под натиска на тълпа, която се чувства прецакана.

Що се отнася до "неверните данни" - те касаят интервю и снимка след като е диагностициран /тоест нарушение на карантина/, но това е нарушение на сръбските закони и няма отношение към пребиваването му в Австралия, доколкото там важното са медицинските аспекти, по което се е произнесла медицинската комисия.

Тук спирам - който и да спечели АО, светът ще знае, че го е направил служебно с помощ от политиците на Австралия.

Случилото е симптом за болно зомбирано общество, претенциозно наричащо себе си "демокрация", което толерира репресиите уж в името на оцеляването си. Решението на съда е по същество, дали министърът е имал право да издаде подобно решение, а не относно основанията.

И все пак става въпрос за спорт, за състезание, в което най-добрите да спечелят. Дори войни са прекратявали в името на честното състезание.

Илиан Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари